Sezóna 2011/2012

III. TŘÍDA - 9. místo

1. Sendražice                26    18    1    7    69:36    55

2. Ohnišťany                 26    16    4   6    67:51     52

3. FC Slavia HK "B"      26    16    2   8    79:44    50

4. Kratonohy "B"          26    14     5   7    62:33    47

5. Urbanice                  26    14    4    8    76:48    46

6. Velichovky               26    12    4   10    51:43    40

7. Kobylice "B"              26   13    1    12    54:72    40

8. Skřivany                    26   10   3    13    42:60    33

9. Slavia Libřice         26    8    8   10    47:49   32

10. N. Bydžov "C"        26    10    2   14    54:63    32

11. Malš. Lhota              26    8    5    13    43:58    29

12. Černilov "B"            26    9    2   15    55:73    29

13. Nové Město            26    7    3    16    41:60    24

14. Lhota p. L. "B"         26    3    4    19   36:86    13


Zápasy v sezóně:

Skřivany - Libřice 2 - 2

Zasloužená remíza

Do nového ročníku vstupujeme s novými tvářemi v sestavě, po celkem vydařené letní přípravě , kdy mužstvo předvádělo solidní a líbivý fotbal .

Na horké půdě ve Skřivanech se nám tradičně docela daří, tentokrát jsme však působili nervózním dojmem a vázla souhra. Domácí se prezentovali bojovným výkonem, přesto se jako první ujali vedení naši borci když krásnou individuální akci zakončil přesnou střelou David Volter, nová posila našeho týmu - 0:1 .

Za chvilku bylo vyrovnáno, z velmi přísného pokutového kopu domácí vyrovnali na 1:1 . V prvním poločase jsme meli více ze hry a znovu jsme se dostali do vedení, po rohovém kopu se hlavou prosadil Honza Plíška 1:2. Na branky bohatý první poločas přinesl ještě jeden zásah do černého. Opět se domácím podařilo velmi rychle odpovědět na naše vedení, jejich útočník přešel přes tři "bránící" naše borce a přesnou střelou vyrovnal na 2:2.

Ve druhém poločase se skóre už nezměnilo, na obou stranách se několikrát předvedli výbornými zákroky brankaři.

Herně jsme vypadali lépe než domácí, chybělo nám více bojovnosti a v závěru hlavně fyzická kondice, posledních 15 minut jsme už nestíhali a domácí měli jasně navrch. Někteří jedinci by měli příště zvážit, jestli jít hrát dopoledne před zápasem malou kopanou . V dalších kolech budeme muset přidat, nikdo nám zadarmo nic nedá a když "odejdeme" fyzicky, tak se budou body těžce sbírat.

Fakta - branky: 37. Kykal z pen., 44. Schubert - 22. Volter, 40. Plíška, ŽK 3:1, ČK 0:0, PK 1:0, poločas 2:2, diváci: 50, rozhodčí Vízek.

Sestava: Zoček - Mildner, Reich, Tomášek, Kašpar - Kaiser (79. Skořepa), Volter (60. Zapadlo), Kotland, Ličman - Pleskot, Plíška (68. Kunc).


Libřice - Malšova Lhota 2 - 3

Zbytečná prohra

První domácí zápas v nové sezóně , pěkné počasí k tomu , hodně lidí. Bohužel našim hráčům se zápas moc nepovedl.

Od začátku jsme hráli hodně nervózně a nepřesně, když jsme dokázali balón horko těžko vybojovat hned jsme ho rychle ztráceli. Soupeř hrál nakopávané dlouhé míče na dva rychlé útočníky a naši obránci měli velké problémy. Ani na jedné straně se nedařila finální přihrávka a tak se hrálo převážně od vápna k vápnu. Změnu stavu nepřinesly ani standardní situace. Před koncem poločasu jsme předvedli několik dobrých akcí, ale po centrech Dana a Davida nedokázal Petr Tomášek přesně zakončit. Nakonec jsme se dočkali těsně před přestávkou, Dan zamotal dva obránce, přihrál Davidovi, ten posunul Bačovi a jeho střelu ztečoval obránce mimo dosah brankáře 1 - 0.

Druhý poločas byl živější a hosté potvrdili, že nám nenechají body zadarmo. Na obou stranách přibylo nebezpečných akcí a do hry se dostali i gólmani. Také se přitvrdilo v osobních soubojích a zvýšila se nervozita v hledišti. Naši nejhezčí akci bohužel nedokázal zakončit Dan, který po Davidově centru mířil hlavou těsně vedle. Na druhé straně špatně odhadl vysoký míč Michal a útočník hostů překvapil nepovedeným centrem Lukáše v brance a bylo vyrovnáno 1 - 1. Další velkou šanci hostů - samostatný nájezd- dokázal Lukáš Zoček zlikvidovat a potvrdilo se pravidlo nedáš dostaneš. Bača nacentroval z rohového kopu , Plech se krásně položil do zakončení a hlavou zakončil 2 - 1.

Bohužel hned z rozehrávky vyrobil chybu Michal , namazal protihráči a ten tvrdou střelou z vápna vyrovnal 2 - 2.

Ke konci zápasu byla Malšovka lepší, další sólo hasil vykopnutím míče z prázdné branky Kotón. Nám se nedařilo, hosté dobře bránili a většina našich akcí končila ofsajdem. Pět minut před koncem po dalším rychlém brejku si hráči Malšovky (úplně volní na velkém vápně) pěkně přihráli, zkušeně zakončili a tím i rozhodli zápas 2 - 3.

Škoda ztráty bodů, doufejme že v dalších zápasech předvedou naši hráči lepší výkon a ztracené body vybojují zpátky.

Fakta - branky: Ličman, Plíška - Havelka, Soukup, Marek, ŽK 2:2, ČK 0:0, PK 0:0, poločas 1:0, diváci: 100, rozhodčí Smolko. Sestava: Zoček - Mildner, Reich (70. Javůrek), Kotland, Kašpar - Volter, Zapadlo (60. Kaiser), Ličman, Tomášek - Pleskot (85. Skořepa), Plíška


Velichovky - Libřice 4:2

Další prohra

Po dlouhé době jsme jeli k zápasu do nedalekých Velichovek, které jako tým z okresního přeboru byl rozhodně favoritem.Od začátku zápasu to byli právě domácí, kdo určoval tempo hry, my jsme trochu zakřiknutí a máme zbytečný respekt.Pozdě přistupujeme k hráčům, necháváme jim dost času na zpracování a přihrávku. Tím si domácí vytvořili i několik šancí naštěstí zatím bez využití. V cca 20. minutě navíc začalo hustě pršet, terén je namočený a hodně rychlý. Jako první to využívají domácí, po autovém vhazování se domácí kapitán Šubrt rychle protáhl mezi dvěma obránci a krásnou střelou pod břevno otevřel skóre zápasu - 1:0. Chvilku jsme rozhození, ale postupem času se i nám podařilo několik náznaků, které ukazují že obrana soupeře není neomylná, střelecký pokus Petra Tomáška skončil bohužel nad domácí brankou. V samém závěru prvního poločasu se na nás usmálo štestí, po centru hlavičkoval David do tyče, domácí obránce se snažil míč vyhlavičkovat z brankové čáry, to se mu však nepodařilo a míč skončil v síti - 1:1. Poločasový výsledek nám dával naději na dobrý výsledek jen několik minut ve druhé půlce. Domácí zvýšili tempo a my už jsme nestíhali. Byl to znovu domácí kapitán, kdo dostal svůj tým do vedení. Na pravé straně se dostal k míči, obehrál našeho obránce , z hranice šestnáctky vystřelil a bylo to 2:1 . Jak je vidět, v jednoduchosti je síla. Domácí kapitán dvakrát obehrál našeho hráče, nic velkého nevymýšlel a vystřelil na branku. Možná nám tohle trochu chybí, snažíme se nahrát si do lepší pozice,to se už nepodaří a není z toho nic. Domácí kontrolují hru , mají více ze hry a jsou všude dřív. I ve druhém poločase jsme si vypracovali několik šancí, bohužel bez přímého ohrožení domácí branky, hodně slibnou šanci Petra Tomáška zastavil velmi přísně praporek (domácího) pomezního rozhodčího. A hned z rozehraného ofsajdu míč našel domácího kanonýra Valeše, který si lehce přistrčil míč (šikovně rukou) a s přehledem skóroval - 3:1 .

Snažíme se s výsledkem něco udělat, pokusy pana "Kotóna", Petra i Plecha ale končí mimo branku.Na druhé straně předvedl výborné zákroky brankařské Lukáš Zoček a udržel nás ve hře.V 78. minutě předvádíme naši nejlepší akci zápasu, Honza Plíška posunul míč na pravé křídlo Tomáš Zapadlo odcentroval a Petr Tomášek mezi dvěma obránci přesně trefil 3:2. Do konce zápasu zbývá ještě několik minut, ještě by se to dalo vyrovnat. Jenže za minutu mají domácí rohový kop, míč nachází kanonýra Valeše a ten i přes dva naše obránce dokázal hlavou zvýšit na 4:2 . Po tomto gólu naše snahy končí, už jen dohráváme a jen díky "střeleckému umění" domácího hráče, který trestuhodně promarnil samostatný únik si neodvážíme "bůra" . Úvod sezóny nám zatím nevychází, doufejme že se naši borci zvednou a začnou brzy vyhrávat.

Fakta - branky: 32. a 53. Šubrt M., 62. a 82. Valeš - 45. vlastní, 78. Tomášek, ŽK 1:2, ČK 0:0, PK 0:0, poločas 1:1, diváci: 100, rozhodčí Štancl.

Sestava: Zoček - Mildner, Javůrek, Kašpar, Zapadlo- Kaiser, Volter, Kotland, Tomášek - Ličman, Plíška


Libřice - Kobylice B 5:1

Povinné vítězství

Kobylice přijeli pouze v 10 lidech a celý zápas se poměrně úspěšně bránili. My jsme zahazovali jednu šanci za druhou a tak místo aby bylo v poločase hotovo, bylo to zbytečně nervózní. Většinu šancí jsme zahodili vlastní laxností, pár tutových gólů chytil hostující gólman. První gól dal Sapi po přihrávce Romana, druhý do poločasu přidal Beny, když si krásně naběhl na Lukášův centr a hlavou zavěsil.

Po přestávce se po Sapiho přihrávce trefil Petr a nakonec pečetil dvakrát Bača. První gól po opakované penaltě a druhý po pohotové teči po rohovém kopu. Hosté se dopředu dostávali jen občas, ale těsně před koncem dokázali skórovat. Nejdřív předvedl perfektní zákrok Zoček a vyrazil gólovou střelu na roh, ale na roh špatně vyběhl a hostující útočník vstřelil čestný úspěch 5 - 1.

Fakta - branky: Ličman 2 (1 z pen.), Mildner, Sapižák, Tomášek - Wolf, ŽK 0:1, ČK 0:0, PK 1:0, poločas 2:0, diváci: 50, rozhodčí Hlavsa.

Sestava: Zoček - Mildner, Slezák, Kašpar, Kotland - Javůrek, Volter, Ličman (65. Kaiser), Tomášek - Kunc (60. Zapadlo), Sapižák (80. Skořepa)


Dva ostudné debakly - bez komentáře

Sendražice - Libřice 6 - 0 

 Domácí byli jasně lepším týmem a zaslouženě zvítězili. Fakta - branky: Klemera 2, Janeček P., Bureš, Šurin, Kaplan, ŽK 0:0, ČK 0:0, PK 0:0, poločas 3:0, diváci: 60, rozhodčí Olah. 

 Sestava: Baše - Mildner, Reich, Kašpar, Javůrek - Kaiser, Volter, Kotland, Tomášek- Ličman, Sapižák

Urbanice - Libřice 7 - 4

Domácí měli převahu, vedli až o 5 gólů, hosté v závěru alespoň skóre korigovali.

Fakta - branky: Hák 2, Lang 2, Pleskot D., Mitana, Ulrich - Kunc 2, Ličman, Tomášek, ŽK 3:2, ČK 0:0, PK 0:0, poločas 2:0, diváci: 30, rozhodčí Pára.

Sestava: Zoček - Mildner, Slezák, Kotland,Kašpar - Fabián (30. Kaiser), Volter, Ličman, Tomášek - Kunc, Zapadlo,(75. Skořepa)


Libřice - Kratonohy 1 - 1

Pouze remíza - jsme poslední v tabulce

Po dvou debaklech z venkovních zápasů jsme hráli opatrně a nepouštěli jsme se do nějakých

divokých akcí.. Soupeř hrál kombinačně po zemi a měl územní převahu, ale v koncovce nic nepředvedl. Několik nebezpečných protiútoků obrana s gólmanem zachránila a tak se stále čekalo na gól. My jsme v první půli zahrozili dvakrát přes levou stranu po pěkných přihrávkách Davida, ale Petr Tomášek ani Sapi nedokázali přesně zakončit. Jinak to byla z naší strany klasika, hráli jsme pomalu a nepřesně.

V druhém poločase obě mužstva trochu přidala, přitvrdily osobní souboje a pro diváky to začalo být zajímavější. Na šance jsme byli lepší, ale naše zakončení bylo tragické. Až po standardní situaci a pěkném centru Kotóna zavěsil hlavou Sapi a vedli jsme 1 - 0. Bohužel nám vedení nevydrželo dlouho a po několika varováních udeřilo, přesnou střelou z dálky hosté vyrovnali 1 - 1. Vyrovnání nás probudilo, vytvořili jsme si hned dvě dobré šance, ale Jasoš ani Roman Kunc nedokázali prostřelit bránící soupeře. Kratonohy hlídali remízu a díky naší střelecké nemohoucnosti ji v poklidu uhráli. Na šance jsme vyhráli, ale fotbal se hraje na góly a tak je remíza spravedlivá, hosté byli po celý zápas fotbalovější.

Fakta - branky: Sapižák - Jakubec, ŽK 2:2, ČK 0:0, PK 0:0, poločas 0:0, diváci: 60, rozhodčí Štancl.

Sestava: Baše - Mildner, Slezák, Kašpar (85. Reich), Kotland - Javůrek (80. Skořepa), Volter, Ličman, Tomášek - Kunc, Sapižák


Nové Město - Libřice 0 - 1

Konečně výhra !!!

V Novém Městě se nám nedaří a tak souboj o poslední místo nevěstil nic dobrého ani kdovíjaký fotbal. Po blamáži na jaře s námi nejeli ani fanoušci. Od začátku jsme hráli na jednu branku a domácí nevěděli co se děje. My jsme si vytvořili sedm tutových šancí, ale střelecká nemohoucnost je neskutečná. Dvakrát Sapi nedokázal trefit prázdnou branku když obešel i gólmana, hlavy Petra, Lukáše a Honzy letěli mimo, Davidův volej po centru Jasoše taky, Petr sám na brankáře a trefí ho. Jediný gól dal po pěkné akci David, který zkušeně k tyči uklidil Sapiho přihrávku 0 - 1. Domácí hráli tragicky, skoro se nedostali za půlku, ale místo abychom je dorazili jsme šance zahazovali. Dokonce mohli i vyrovnat, po špatné rozehrávce našeho brankáře naštěstí Jasoš zachránil.

Druhý poločas už nebyl tak jasný. Domácí začali všechno nakopávat dopředu a bylo zle. Naštěstí jejich koncovka byla taky tragická. My jsme dokázali vymyslet další gólovou po brejkových situacích, ale Sapi prostě neměl den a další dvě tutovky zazdil a střelecky selhali Petr i David. Nakonec nás tohle všechno mohlo mrzet. Posledních deset minut jsme se nedokázali dostat za půlku a do vápna lítal jeden centr za druhým a to jsme zase my nevěděli co se děje. Dokázali jsme vyrobit asi pět standartek před vápnem a jen díky štěstí jsme nakonec ubránili výhru v zápase, který měl skončit debaklem domácích a nikdo by se nemohl divit. S takovou střeleckou produktivitou se budeme dostávat do vyšších pater tabulky dost těžko.

Fakta - branka: 6. Volter, ŽK 2:1, ČK 0:0, PK 0:0, poločas 0:1,diváci: 80, rozhodčí Koki. 
Sestava: Zoček - Mildner, Slezák, Štrajt, Javůrek - Volter, Kotland, Tomášek, Liman - Sapižák (87. Kaiser), Zapadlo (65. Kunc)



Libřice - Slavia Hradec Králové 2 - 0

Nejlepší výkon v sezóně

Na první tým tabulky jsme se těšili a bylo to na hřišti znát. Poctivá rozcvička před zápasem a dobrý pohyb během celého zápasu, pěkné akce a góly. Sehráli jsme zatím nejlepší zápas v sezóně.

Od začátku měl územní převahu soupeř, ale my jsme dokázali všechny jeho útočné pokusy zastavovat a dokonce i bez faulů. Hrálo se převážně mezi vápny, gólové šance dlouho žádné.

Střelecké pokusy ze střední vzdálenosti brankáři na obou stranách v pohodě vyřešili. Před koncem poločasu jsme měli největší šanci my, Sapi se hezky uvolnil ve vápně, přihrál před branku, ale Beny ani Roman nedokázali protlačit míč do branky. Škoda, gól do šatny by se hodil.

Ve druhém poločasu jsme pokračovali v dobrém výkonu, měli jsme dobrý pohyb a dokázali sami nebezpečně útočit. Hra se stále víc přesouvala před branku hostů. Po dvou pěkných akcích Sapiho ještě gól nepadl, ale z trestného kopu z 22 metrů Sapi nedal golmanovi šanci, přes zeď k tyči a vedeme 1 - 0. Očekávaný tlak hostů nepřišel a tak se za chvíli slavilo znovu. Po pěkné akci Lukáš, Bača, Sapi, se míč dostal k Zapovi a ten mířil přesně pod břevno 2 - 0.

A do třetice Sapi, po pěkné kombinaci byl sražen ve vápně a kopala se penalta. Za kritiku rozhodčího dostal hráč hostí druhou žlutou a šel ven. Bohužel místo toho abychom soupeře dorazili Bača přestřelil a nás to rozhodilo. Začali jsme se bát o výsledek , soupeř byl najednou všude dřív a Lukášovi v brance začalo být horko. Slavia otevřela hru a měla i šance, ale všechny nebezpečné situace jsme dokázali vyřešit, někdy i se štěstím. Zajímavá byla ještě poslední minuta, když nejdříve Bača po druhé žluté dostal červenou a nakonec Beny se po pěkné kombinaci řítil sám na branku, ale lekl se zakončení, zamotal se, nakonec přihrával Plechovi, který to nečekal a tak z toho nic nebylo.

Vyhráli jsme zaslouženě, všichni hráči podali dobrý výkon, nejlepší na hřišti byli Sapi a Jasoš.

Sestava: Zoček - Mildner, Slezák, Štrajt, Javůrek - Kunc, Kotland, Tomášek, Ličman - Sapižák, Zapadlo


Nový Bydžov C - Libřice 6 - 2

S předsedou v bráně

Do Chudonic jsme přijeli bez brankáře (Zočka bolí koleno, ale na malé kopané dopoledne byl ??!!).Do branky šel předseda a my jsme ho tam nechali vymáchat.

Od začátku jsme hráli tragicky, všude pozdě, žádný útok soupeře jsme nedokázali zastavit a tak bylo za 15. minut po zápase. První velkou šanci- sólo nájezd- ještě Pavel chytil, ale pak Honza zaspal a nechal se lehce přeskočit domácím útočníkem a bylo 1 - 0. Za pět minut další útok, nedůrazný odkop a odražený míč uklízí domácí hráč přesně k tyči 2 - 0. Další akce další gól, centr z levé strany, stoper chrápe a je to 3 - 0. Vrcholem je čtvrtý gól domácích, po autu běží hráč prostředkem hřiště sám na branku 4 - 0. Poslední gól po další tragické chybě obrany, hráč patičkou mezi dvěma obránci přihrává do sóla a je to 5 - 0. Naše hra není žádná, jsme úplně mimo.

Druhý poločas už byl o ničem, domácí kontrolovali výsledek a naše pokusy končily nepřesným zakončením nebo. Domácí hrozili z brejků a jeden z nich jim vyšel, hráč si vzal na vlastní polovině míč doběhl s ním v klidu až na naše vápno a tam po zmatku další hráč střílí a dává na 6 - 0. Až na konci zápasu jsme debakl zkorigovali a Roman po pěkné samostatné akci snížil na 6 - 1. Další náš útok skončil faulem na vápně a z trestného kopu Sapi přes zeď k tyči dává na 6 - 2. Hned další naše akce končí po střele Petra na břevně a pak už se zápas jen dohrává. Po ostudném výkonu v první půli si odvážíme zasloužený debakl.

Fakta - branky: Pánek Lukáš 4, Chocenský, Donát - Sapižák, Kunc, ŽK 1:0, ČK 0:0, PK 0:0, poločas 5:0, diváci: 30, rozhodčí Markvart.

Sestava: Štrajt P. - Mildner, Slezák, Štrajt J., Javůrek - Kunc, Skořepa (53. Handl), Kotland, Zapadlo (60. Kaiser) - Tomášek, Sapižák.


Libřice - Lhota p. Libčany B 5 - 0

Napravená reputace

Na dnešní zápas máme gólmana, začíná to dobře. Soupeř hraje v poli dobře, ale do koncovky se nedostává. My jsme dnes velice produktivní - čtyři šance a z toho tři góly. První gól dáváme po akci dva na jednoho, Roman přihrává přesně Sapimu a ten udělá kliku gólmanovi a do prázdné branky skóruje 1 - 0. Druhý gól za chvíli po dlouhém pasu Kotóna si Petr vymění míč se Sapim a ten tečovanou střelou překonává brankáře hostů 2 - 0. Po dalším dlouhém pasu od Lukáše se řítí sám na branku Roman, brankář ho sráží, penalta, a Sapi dokončuje hattrick 3 - 0. Takhle dobře rozehraný zápas jsme letos ještě neměli. Lhota hrozí pouze z rohových kopů, ale obrana i brankář si dokáží poradit. Před přestávkou ještě po pěkné kombinaci přihrává Roman před branku Petrovi a ten se trefuje přesně 4 - 0.

Do druhé půle jdeme s tím, že si zahrajeme v klidu fotbal, ale bohužel. Naše hra je pomalá a nepřesná, vypadli nám za hry Lukáš a Sapi a jen díky neschopnosti soupeře v koncovce se stav nemění. Lhota má sice optickou převahu, ale nedokáže žádnou akci zakončit. První pěkný fotbalový moment z naší strany předvedl Petr Tomášek, který zachytil nepřesný odkop a ze 40 metrů přeloboval brankáře 5 - 0. Po tomto gólu jsme předvedli pár nadějných akcí, ale naše zakončení bylo nepřesné. Hosté si nechali dát červenou kartu za urážku rozhodčího a tak se zápas jen dohrával. Na konci zápasu ještě předvedl pěkný zákrok Karel, když tygřím skokem zlikvidoval trestný kop Lhoty.

Dnes jsme zaslouženě vyhráli díky výkonu v prvním poločase.

Fakta - branky: Sapižák Vladimír 3 (1 z pen.), Tomášek 2, ŽK 1:5, ČK 0:1 (Vach), PK 1:0, poločas 4:0, diváci: 60, rozhodčí Dostál.

Sestava: Baše - Mildner, Štrajt, Slezák, Handl (75. Kašpar) - Zapadlo (60. Kaiser), Ličman (70. Skořepa), Kotland, Tomášek - Kunc (46. Plíška), Sapižák.


Černilov - Libřice 1 - 1

Zasloužená remíza

Derby v Černilově je vždycky hodně vyhecované a stejné to bylo i letos. Domácí, tradičně posíleni o hráče áčka, nám nic nedarovali a tak se od začátku hrálo poměrně tvrdě. Obě mužstva hrála převážně od vápna k vápnu, žádné velké šance k vidění nebyly. Domácí byli pohyblivější, ale my jsme s nimi dokázali držet krok. Střelecké pokusy domácích hráčů končily mimo nebo je v pohodě pochytal Karel. My jsme se snažili útočit po pravé straně přes Zapa, ale i domácí obrana si dokázala poradit. V prvním poločase jsme se dostali ke dvěma střelám, ale Bača z těžkých pozic neuspěl. Dobře rozehraný trestný kop Sapimu chytil domácí brankář. Černilov měl dvě šance, ale jak skrumáž v brankovišti tak sólo nájezd Karel vyřešil.

Ve druhé půli se hrálo podle stejného scénáře. Obrany hráli pozorně a útočníci nedokázali zakončit. První gól jsme dali my, Petr si vyměnil míč s Romanem a ten si dokázal poradit a prostřelil brankáře 0 - 1. Po gólu domácí přidali a my jsme začínali mít stále větší problémy.

Věkový rozdíl se projevoval a navíc po vystřídání útočníků už jsme se skoro nedostávali do útoku a horko těžko jsme se bránili.Dvě gólové šance chytil Karel a když už se zdálo, že Černilov nedá gól z ničeho pomohl pomezní rozhodčí. Po dalším závaru před naší brankou nechal dohrát situaci, která byla ofsajdová a Honza Hrubý dotlačil míč do branky 1 - 1. Vyrovnání strhlo velké emoce a mohli jsme být rádi, že jsme dohrávali v jedenácti. V poslední minutě jsme měli ještě šanci, ale Plechovu hlavu domácí brankář se štěstím zlikvidoval.

Remíza je zasloužená, za nasazení a bojovnost jsme si bod zasloužili i když domácí byli fotbalovější.

Fakta - branky: Hrubý J. - Kunc, ŽK 2:1, ČK 0:0, PK 0:0, poločas 0:0, diváci: 150, rozhodčí Pail.

Sestava: Baše - Javůrek, Slezák, Štrajt, Mildner - Zapadlo (66. Kaiser), Kotland, Ličman, Sapižák (80. Skořepa) - Kunc (72. Plíška), Tomášek


Libřice - Ohnišťany 1 - 2

Prohra s nejhorším soupeřem

Ohnišťany jako čtvrtý tým tabulky byli nejhorší tým, který u nás na podzim hrál. My jsme se jim přizpůsobili a tak to byla fotbalová holomajzna, ze které bolely oči.

Nastoupili jsme ve změněné sestavě, ale bylo to spíš na škodu.Prvních deset minut jsme hráli na jejich polovině, ale bez efektu. Soupeř poprvé odkopl míč k naší brance, vybojoval roh , po přetaženém centru vrátil balón před branku a tam mezi třemi našimi hráči spadl míč na hlavu hostujícího hráče a bylo 0 - 1.

Pokračovalo se pořád stejně, my jsme se snažili útočit, ale naše hra byla zbrklá a tak jsme nebyli schopní dostat se do zakončení. Na to se nemohl dívat Roman, vzal si míč ,obešel tři hráče a ve vápně byl sražen - penalta a pan Kotón se nemýlil 1 - 1. To byla jediná akce z naší strany, jinak jsme zakončovali z velké dálky a nepřesně. Hosté neměli taky nic a tak poločas skončil.

V kabině velké řeči, ale na hřišti žádná změna. Hrajeme nepřesně, nedokážeme si přihrát a tak nás soupeř trestá. Centrovaný míč z půlky letí na jejich nejlepšího střelce, pan Kotón ani Karel nedokáží zasáhnout a tak z ničeho dostáváme gól 1 - 2. Od té chvíle se naše hra ještě zhoršila, dokázali jsme si vytvořit jen jednu tutovou šanci, ale po Jasánkově přihrávce Sapi střílí vysoko nad odkrytou branku. Hosté v klidu odkopávají jen balón za druhým, hodně se fauluje, diskutuje a hra je stále přerušená. Dvě šance hostí likviduje Karel a my nemáme co nabídnout. Vrcholem je poslední minuta, všichni naši hráči ve vápně soupeře a náš hráč tam nedokáže dokopnout míč ze standartky.

Pokus hrát na tři útočníky selhal, v první půli útočí pouze Roman a ve druhém jsme úplně

bez útoku. Obrana tragická, záloha taky - zasloužená prohra s nejslabším soupeřem.

Fakta - branky: Kotland z pen. - Kmínek, Šulc, ŽK 2:3, ČK 0:0, PK 1:0, poločas 1:1, diváci: 50, rozhodčí Mrkvička.

Sestava: Baše - Mildner, Slezák, Štrajt, Javůrek - Ličman, Tomášek, Kotland, Plíška (70. Zapadlo) - Kunc, Sapižák


Libřice - Skřivany 3 - 2

Štastná výhra

Předehrávaný zápas jsme v posledních sezónách pravidelně prohrávali. Po minulém týdnu žádná super nálada, v kabině bylo 13 lidí. Důležitý zápas o šest bodů mohl začít.

Od začátku jsme tahali za kratší konec, hosté byli všude dřív a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Obrana nestíhá a Karel má plné ruce práce. Dvě tutovky zlikvidoval, ale při dalším zákroku se zranil a hosté toho rychle využili. Rozehráli rohový kop přímo do branky a Karel nestihl míč vyrazit 0 - 1. Po gólu jsme se trochu probudili a dostali se taky před branku soupeře. A povedlo se nám otočit výsledek. Oba góly jak přes kopírák, Roman si narazí míč s Bačou, přejde přes dva hráče a přihrává před branku kde se Plech důrazně prosazuje a najednou vedeme 2 - 1. Hosté vypadli z rytmu a škoda, že jsme nedokázali vstřelit další gól, ale střelu Romana vyrazil z prázdné branky obránce. Před koncem poločasu jsme zase polevili a Skřivany nás hned potrestali. Po několika nepřesných střelách se trefil z trestného kopu hráč přesně k tyči a bylo 2 - 2.

Druhý poločas jsme odehráli lépe než první, ale naše střelecká nemohoucnost stále držela Skřivany ve hře. Nejdřív Plech odmítl hattrick , když po akci Romana z malého vápna trefil gólmana a po Jasánkově přihrávce mířil těsně vedle branky. Skřivany se pouze bránili a už nehráli tak dobře jako v prvním poločase. Rozhodující gól vstřelil Kotón z trestného kopu, když trefil přes zeď přesně k tyči 3 - 2. Závěr zápasu byl nervózní, ale ubránili jsme nápor Skřivan. Bača mohl vítězství pojistit, ale nedokázal dorazit míč ze dvou metrů do prázdné branky a trefil jen brankáře.

Dnešní zápas určitě nebyl ten nejlepší, který jsme v sezóně odehráli, ale dokázali jsme vybojovat důležité body. Tabulka je stejně jako vloni vyrovnaná a na jaře nás čeká tvrdý boj o záchranu.

Fakta - branky: Plíška 2, Kotland - Horák, Schubert, ŽK 2:2, ČK 0:0, PK 0:0, poločas 2:2, diváci: 60, rozhodčí Gernat.

Sestava: Baše - Mildner, Štrajt, Slezák, Javůrek - Zapadlo (46.Kašpar), Kotland, Ličman, Tomášek - Plíška (80. Skořepa), Kunc


Malšova Lhota - Libřice 2 - 2

Výsledek lepší než předvedená hra

První jarní mistrák, nepříjemné počasí a 14 hráčů před zápasem v kabině. Nastoupili jsme s několika novými tvářemi a potřebovali jsme bodovat. Od začátku se hrálo od vápna k vápnu, k vidění bylo hodně nepřesností na obou stranách. Domácí nakopávali dlouhé míče za obranu a to nám dělalo problémy. Prohrávali jsme souboje, špatně jsme obsazovali a jen díky nepřesné finální přihrávce nás domácí nedokázali potrestat. Dopředu jsme se dostávali jen minimálně, ale protože jsme si nedokázali pořádně přihrát, domácí branku jsme neohrozili. Několik našich akcí zastavil praporek pomezního rozhodčího. První gól jsme vstřelili po standartní situaci, Lukáš rozehrál na Plecha, ten dokázal udržet míč v souboji s několika protihráči, posunul ho na Petra, který zamířil přesně do horního rohu 0 - 1. Potom jsme měli několik dalších možností, ale hlavička Šenyho i střela Benyho minula branku.

Druhý poločas jsme odehráli proti silnému větru. Malšovka přidala a my jsme měli stále větší problémy. Obrana nestíhala rychlé útočníky domácích a jen díky Lukášovi v brance jsme stále vedli. Po naší klasické chybě domácí vyrovnali. Po autovém vhazování nemáme obsazené hráče, dva útočníci bez problémů prošli až do zakončení a bylo vyrovnáno 1 - 1. Potom nás dvakrát skvělými zákroky zachránil Lukáš, který po chybách obrany dělal v brance divy. My jsme za druhý poločas předvedli jednu pořádnou akci a byl z toho gól. Na levé straně se dostal k míči Sapi a z velkého úhlu napálil míč přes celou bránu do "víka" 1 - 2. Bohužel náši hru to nezvedlo, lehce jsme ztráceli míče, nechtěli jsme hrát a domácí toho využili. V závěrečném náporu jim k tomu vydatně pomohl pomezní rozhodčí, který se už nemohl dívat na jejich střeleckou nemohoucnost. Akci, kterou domácí útočník zakončil z metrového ofsajdu, nechal v klidu dohrát a vyrovnal na 2 - 2.

Zápas se nám nepovedl, domácí byli lepším týmem. Hráli jsme nepřesně, bez důrazu a ztratili jsme vítězství gólem z ofsajdu. Zklamali hlavně obránci. Naším nejlepším hráčem byl brankář Lukáš Zoček.

Sestava: Zoček - Mildner, Slezák, Štrajt, Šenk - Kříž (21. Javůrek), Plíška (70. Kotek), Kotland, Tomášek - Ličman, Sapižák


Libřice - Velichovky 1 - 2

Čekání na první výhru pokračuje

První utkání na domácím hřišti v jarní části sezóny se hrálo za větrného počasí. Oproti utkání v Malšově Lhotě musel "tréňa" kvůli zranění a absenci některých hráčů změnit základní sestavu. Hosté na nás od začátku doslova "vlétli", hráli rychle a důrazně, což našim borcům dělalo velké problémy. Už v 10. minutě jsme inkasovali první gól, Honza na pozici posledního dlouho otálel s odkopem a čekal až si míč sebere brankář Lukáš Zoček, hostující útočník využil jejich zaváhání a pohodlně skóroval - 0:1.

Hodně nás laciná branka zaskočila, jsme úplně mimo, nejsme si schopni nahrát 2 nahrávky a když k tomu přidáme skutečnost, že hrajeme proti větru, vůbec se na to nedá dívat. Ve 23. minutě se navíc zranil kapitán Bača, na hřiště se tak dostal "nestárnoucí" Márty Novák, zkušený borec měl zklidnit hru a přinést do ní fotbalové prvky. Ohrozit soupeřovu branku, ve které se proti nám postavil "skvělý Kamil Munzar", se nám dařilo jenom po standartních situacích, Sapiho hlavička jen těsně minula branku, volný přímý kop "skvělý Munzar" vyrazil mimo tři tyče. Celkově však měli hosté v prvním poločase více míč pod kontrolou, všude jsme byli pozdě a vázla nám souhra. V přestávce se strhla bouře v kabině domácích, "tréňa Budla" musel hodně zvýšit hlas. A na začátku druhého poločasu to vypadalo, že bouře přináší své ovoce. Hned ve 47. minutě našel Márty v pokutovém území Sapiho, ten obehrál svého soupeře a byl faulován, penaltu s přehledem proměnil "pan Kotón" - 1:1.

Chvilku to vypadalo, že nás vyrovnávací branka vrátí do hry, několik brejkových situací jsme ovšem vlastní neschopností nevyužili. Vystavujeme jeden druhého do ofsajdu, nevíme jak využít situaci, kdy jeden hráč je v "mrtvém ofsajdu", ale druhý může hrát. Jedinou slibnou brejkovou situaci Sapi nedokázal proměnit, míč si hodně předkopl a Kamil neměl problém zasáhnout. Velké problémy nám dělají rychlé protiútoky soupeře, na naší pravé straně to dost hoří. Několikrát se podařilo hrozící nebezpečí zažehnat, ale v 80. minutě už udeřilo. Opět rychlý útok po naší pravé straně, hostující hráč bez problémů prošel a téměř z brankové čáry odcentroval, Lukáš centr podcenil a do téměř prázdné branky se hlavou prosadil nejmenší hráč soupeře - 1:2. Situaci mu hodně usnadnil náš obránce Martin Šenk, který ho trestuhodně vůbec nebránil.

A za chvilku mohlo být ještě hůř, do ideální střelecké pozice se dostali znovu hosté, tentokrát Lukáš už nezaváhal a bravurně vyrazil na rohový kop. V samém závěru máme pouze několik náznaků, v poslední minutě kopeme z výhodné pozice trestný kop, technickou střelu Mártyho Nováka "skvělý Muzar" zlikvidoval a utkání končí naší prohrou 1:2.

Do dalšího utkání musíme hodně změnit, dnes nám chyběla bojovnost a větší chuť do hry.

Sestava: Zoček - Mildner, Štrajt, Šenk, Reich (72. Skořepa) - Fabián, Kotland, Tomášek, Ličman (23. Novák) - Sapižák, Kotek (80. Adamovič)


Kobylice B - Libřice 1 - 0

Další zbytečná prohra

V Kobylicích jsme již několik sezón nebodovali a tak jsme doufali, že konečně přerušíme sérii špatných výsledků. Začátek vypadal slibně, hrálo se převážně na polovině domácích a dokázali jsme si vypracovat i šance. Nejdříve po Petrově přihrávce střílel z velmi dobré pozice zbrkle a nepřesně Mirek Kříž, další šanci neproměnil Sapi, kterého vychytal golman. Domácí v té době vůbec nehráli a jen odkopávali balóny. Největší šanci si vypracoval opět Sapi, od půlící čáry prošel až před brankáře, ale místo přihrávky na volného Plecha zvolil střelu z úhlu a brankář dokázal zasáhnout. A pak přišla změna. Museli jsme dvakrát vystřídat kvůli zranění, odešel Plech a nastoupil Bača a místo Petra přišel Jasánek. Hra se úplně otočila, domácí nás zatlačili a do konce prvního poločasu se hrálo jen na naši branku. S velkým štěstím jsme dokázali ubránit všechny závary v našem vápně, a tak poločas skončil bez branek.

Ve druhém poločase jsme se nezlepšili, naši největší šanci zazdil na začátku Bača, když místo střely kličkoval a míč ztratil.

Dopředu jsme se dostávali pouze nakopnutými míči a to si domácí obránci pohlídali. Když už se nám povedla přihrávka, zastavil naši akci praporek pomezního rozhodčího. Domácí útoky byli stále nebezpečnější, hráči měli na všechno dost času, my jsme je nestíhali obsazovat a pomáhali si fauly. Po jedné takové situaci a faulu Honzy si míč postavil domácí útočník a z 18-ti metrů trefil přesně do vinglu 1 - 0. Navíc musíme potřetí střídat kvůli zranění, místo Šenyho nastupuje Michal Reich. Naše hra už nemá kvalitu, Lukáš sám na všechno nestačí. Postupně odpadáváme fyzicky, nedaří se nám pořádně zaútočit a zakončit. Nedokážeme se prosadit ani ze standartek, a tak se ani nekoná nějaký závěrečný tlak a domácí si v klidu vítězství pohlídali. Nutno dodat, že jsme jim k tomu pomohli špatným výkonem, hlavně ve druhém poločase.

Naším nejlepším hráčem byl Lukáš, bohužel ostatní ho svým výkonem nedokázali napodobit. V brance se poprvé představil Patrik Adamovič a, i když jsme mu premiéru neusnadnili, zachytal velmi dobře.

Sestava: Adamovič - Mildner, Štrajt, Slezák, Šenk (64. Reich) - Fabián, Plíška (30. Ličman), Kotland - Tomášek (41. Javůrek), Kříž (83. Kotek), Sapižák


Libřice - Urbanice 1 - 1

Remíza s favoritem

Po minulém zápase se nám zaplnila marodka a tak dnes nastoupila opět jiná sestava. Úkol zněl jasně, budeme hrát dobře dozadu. Od začátku se nám dařilo taktiku plnit a dokázali jsme si i vytvořit šance. Hosté, kteří byli favoritem, nedokázali překonat naši obranu a nakopávali pouze dlouhé balóny. Naši první šanci připravil z pravé strany Michal. Přesný centr našel Benyho, ale ten v dobré pozici přestřelil. O chvíli později akce jak přes kopírák a tentokrát Michalův centr zakončuje Honza Kotek přesně do horního rohu 1 - 0. Hosté se snaží o vyrovnání, několikrát dokázali pořádně zamotat naši obranu a po velkém závaru vyrážíme míč z prázdné branky. Nakonec vyrovnávají po rohovém kopu, kdy míč propadl až na zadní tyč a tam se odrazil od hostujícího hráče do sítě 1 - 1. Nám se v té době příliš nedaří, naše akce končí daleko od branky hostů a tak jsme rádi, že první poločas končí.

Do druhého poločasu jdeme se stejnou taktikou. Napadáme od půlky a snažíme se nedat hostům prostor pro kombinaci. Hraje se více před naší brankou, ale do vyložených šancí se hosté nedostávají. Nedokáží se prosadit ani po standartních situacích ani sólovými průniky a tak jsme stále ve hře. Nakonec máme tři dobré šance na vstřelení gólu. Nejdříve Kašpi z levé strany místo střely zbytečně zkouší přelobovat brankáře a šanci zahazuje, potom Kočka jen těsně míjí branku a největší šanci po přihrávce Kočky zahazuje opět Kašpi, když sám před brankářem dlouho váhal a nakonec jeho střelu obránce zblokoval na roh.

Zápas končí remízou, kterou by před zápasem, vzhledem k síle soupeře a naší marodce, každý bral. Nakonec jsme mohli vyhrát. Hosté byli fotbalovější, ale my jsme celý zápas hráli s velkým nasazením, všichni hráči bojovali, nikdo nic neodfláknul. Bohužel, vzhledem k ostatním výsledkům, jsme spadli v tabulce na sestupovou pozici.

Sestava: Adamovič - Javůrek, Štrajt, Šenk, Slezák - Reich, Volter (65. Novák), Kotland, Mildner - Kotek, Kříž (56. Kašpar)


Libřice - Sendražice 1 - 1

Třetí jarní remíza

Favorizovaný soupeř na nás nastoupil hned od začátku, v prvních minutách nám téměř nepůjčil míč a naši hráči si museli pomáhat nedovolenými zákroky. Po nedovoleném zákroku ve 2. minutě hostující Karabinoš otevřel chytrou střelou skóre utkání - 0:1.

Opět jsme dostali branku ze standartní situace, stejně tak jako v minulých utkáních. Musíme na tom zapracovat a nenabízet soupeřům možnost ke skórování z přímých kopů okolo naší šestnáctky.

V dalším průběhu prvního poločasu naši borci dokázali vyrovnat hru a měli více času míč na svých kopačkách, bohužel bez gólového efektu. Možností bylo několik, zejména při zahrávání rohových kopů chybělo ke vstřelení branky opravdu málo. V samém závěru prvního poločasu se smolně zranil "Saky" (Martin Slezák), což je pro nás velká ztráta.

Do druhého poločasu se na předstopera místo Sakyho stáhnul "pan Kotón", na střed zálohy se posunul Bača. Naši hráči pokračovali v bojovném výkonu, dřeli a dostávali se i do šancí. Když bojujeme, můžeme úspěšně hrát i s prvním týmem tabulky. Po pěkné souhře měl ideální pozici Petr Tomášek, jeho střela jen těsně minula branku. Všichni se snaží, dřou a na naší hře je to znát. Soupeře dostáváme pod tlak a přichází i nejhezčí naše akce. Petr si vyměnil míč se Sapim, poslal ideální nahrávku na Davida. Ten zkušeně obešel hostujícího obránce a šel sám proti brankáři. Neukvapil se, obešel i jeho a do prázdné branky s přehledem zakončil - 1:1.

Vyrovnání nás ještě více povzbudilo, dál jsme se snažili strhnout vítězství na svoji stranu. Sapiho střela jen těsně minula branku, měli jsme i několik rohů. S blížícím se koncem nám však docházejí síly a toho využívá soupeř. Patrik v brance měl výborný zákrok, pomohlo nám břevno a jednu vyloženou brankovou příležitost hráč hostů trestuhodně "zakopnul až na pole". Těsně před koncem měl po centru "pana Kotóna" na hlavě rozhodnutí Beny, netrefil však ideálně a utkání skončilo remízou.

Před početnou návštěvou naši borci ukázali bojovnost a chuť hrát, chyběl klid a trocha štěstí v koncovce.

Stínem utkání je nezaviněné zranění "Sakyho", přejeme mu rychlé uzdravení.

Sestava: Adamovič- Mildner, Štrajt, Slezák (46. Ličman), Šenk - Reich, Volter, Kotland, Javůrek - Tomášek (70. Kříž), Sapižák


Kratonohy B - Libřice 0 - 0

Proti nejlepšímu týmu jsme ubránili bod

Další utkání se soupeřem ze špice tabulky, tentokrát na jeho hřišti. K zápasu se dostavilo pouze 12 hráčů, takže nebylo moc na výběr.

Domácí měli od začátku více míč na svých kopačkách, my se pokoušíme jen o překvapivé brejky. Při jednom takovém pokusu šel "Plech" do souboje s domácím brankařem, ten ho "přejel" a náš útočník opustil hřiště na nosítkách a muselo dojít ke střídání. Domácí hráli velmi dobře, vytvářeli si šance, naše obrana je většinou vyřešila a hlavně byl v brance Patrik, který doslova čaroval. Držel naše šance na dobrý výsledek. Naši největší šanci v prvním poločase měl na kopačce Beny, bohužel po ideální nahrávce od "Kotóna" netrefil branku. Střelecký pokus Davida Voltera skončil v korunách stromů, a jinak se hrálo většinou na naší polovině, poločas skončil 0:0.

Ve druhém poločase na nás domácí nastoupili s ještě větší razancí, hned v úvodu nás zachránilo 2x břevno. Jeden útok za druhým se valil na naší branku, tam však stál vynikající Patrik a všechny pokusy domácích jistě zlikvidoval. Všichni naši hráči bojovali na maximum a výborným kolektivním výkonem se dařilo odrážet pokusy domácích o zdolání naší branky. Celý druhý poločas měli domácí více ze hry, vytvořili si více šancí, včetně několika samostatných úniků, my jsme se snažili o zodpovědnou obranu a náhodné brejky. Velkou jistotou byl Patrik v naší brance, základ úspěchu.

Naše snaha o získání cenného bodu se nakonec vyplatila, podařilo se nám ubránit výsledek 0:0.

Všichni hráči si zaslouží uznání za vynikající bojovný kolektivní výkon.

Sestava: Adamovič - Javůrek, Štrajt, Kotland, Šenk - Reich, Volter, Ličman, Mildner - Plíška (23. Kříž), Kotek


Libřice - Nové Město 2 - 0

Konečně výhra

Důležitý zápas o záchranu jsme začali dobře. Dařila se nám kombinace, dostávali jsme se do zakončení a vypadalo to na snadnou záležitost. Po rohovém kopu napálil odražený míč Lukáš a brankář měl plné ruce práce, další dobrou střelu Kočky vyrazil na roh. Ojedinělá brejková akce hostů skončila nepřesnou střelou. Další naše akce už skončila gólem. Kočka s Michalem vybojovali míč, rozehráli na Davida a ten našel přesně za obráncem Petra Tomáška, který technickou střelou na zadní tyč nedal golmanovi šanci 1 - 0.Pokračovali jsme v dobrém výkonu a mohli jsme vedení pojistit, ale Sapi v samostatném úniku místo střely volil kličku na brankáře, dostal se do úhlu a nakonec akci zazdil. Tahle situace probudila hosty, začali se tlačit před naší branku a najednou jsme nevěděli kam dřív skočit. Naštěstí nedokázali žádnou svoji akci přesně zakončit, několik střel skončilo mimo branku a největší šanci zachránil skvělým zákrokem Patrik, když vyrazil střelu nejlepšího hráče hostů z bezprostřední blízkosti.

Druhý poločas začal náporem hostů, kteří změnili rozestavení, tlačili se dopředu a my jsme se začali bát o výsledek. Obraz hry se změnil, my jsme se bránili a pokoušeli jsme se o brejky. Uklidnit situaci jsme mohli po faulu na Sapiho ve vápně, ale Lukáš penaltu zahodil a tím se ještě zvýšila naše nervozita. Nikdo nechtěl balón, báli jsme se hrát a nedokázali jsme vyhrát osobní souboje. Hosté se tlačili do útoku, ale díky jejich chabé koncovce jsme stále drželi vedení. Většina jejich akcí končila nepřesnou finální přihrávkou. My jsme se nedokázali dostat do nějaké pořádné akce, ztráceli jsme lehce míče a docházeli nám síly. Největší naší šancí byl trestný kop Sapiho z dobré pozice, ale střela letěla mimo branku. Nakonec jsme měli štěstí. Střelu Kočky hostující brankář vyrazil na roh, k tomu se postavil David a jeho vysoký oblouček, k překvapení všech, zapadl přímo do branky 2 - 0.Od té doby jsme si už vítězství pohlídali. V posledních minutách jsme sice naší chybou nabídli hostům gólovku, ale samostatnou akci nedokázal hostující hráč proměnit.

Získali jsme důležité tři body v boji o záchranu, ale nehráli jsme dobře. Po dobrém začátku jsme se přizpůsobili hře soupeře, byli jsme nervózní a až do konce jsme se báli o výsledek.

Sestava: Adamovič - Reich, Štrajt, Javůrek, Šenk - Kotland, Volter, Ličman, Tomášek (70. Kašpar) - Kotek (85. Baše), Sapižák


Slavia Hradec Králové B - Libřice 2 - 0

Ztráta bodu v závěru

Další utkání se soupeřem ze špice tabulky. K dispozici bylo pouze 12 hráčů, takže téměř shodná sestava jako minulý týden. Domácí jsou jasným favoritem a po celý zápas tuto roli potvrzují. Mají územní převahu, určují tempo hry. Naši borci se soustředili na důsledné bránění, do vyložené šance pustili domácí v prvním poločase pouze jednou, jinak všechny pokusy likvidoval s přehledem Patrik. Domácí jsou fotbalovější, rychlejší, ale zatím bez efektu. I my jsme se dostali do jedné vyložené gólové šance, po pěkné akce našel David ideální přihrávkou Petra Tomáška, jeho střela ovšem skončila mimo branku. Poločas tak skončil 0-0.

Ve druhém poločase domácí ještě zvýšili tempo, víc se tlačí před naši branku. Obrana zatím odolává, Patrik předvádí jisté zákroky, musel vydržet několik tvrdých ataků i v malém pokutovém území, které rozhodčí nechal bez povšimnutí. V 70. minutě opouští pro zranění hřiště Beny, lehká změna rozestavení a do útoku nastupuje tajný trumf, Karel. S blížícím se koncem zápasu nám docházejí síly, domácí se dostávají více do tlaku, jsou rychlejší, důraznější. Našim protiútokům chybí finální přihrávka, nebezpečnou střelu z větší vzdálenosti předvedl Kocour, jinak naše pokusy končí ještě před šestnáctkou. Rychlé protiútoky a přečíslení domácích zastavujeme jen za cenu faulů. V 85. minutě z trestného kopu trefil přesně Jareš 0-1, chvilku po něm po pěkné rychlé akci zpečetil na 2-0 Sobotka.

Domácí byli po celý zápas fotbalovější, naši borci předvedli bojovný kolektivní výkon, bohužel na konci zápasu nám došly síly a soupeř toho dokázal využít.

Sestava: Adamovič - Mildner (71. Baše), Štrajt, Šenk, Reich - Kotek, Volter, Kotland, Tomášek - Ličman, Javůrek


Libřice - Nový Bydžov C 5 - 1

Zasloužená výhra

Zápas o šest bodů jsme začali velmi dobře. Trenér postavil sestavu na tři útočníky a vyplatilo se. Od začátku jsme se dobře pohybovali, hráli jsme aktivně a dostávali jsme se do zakončení. Soupeře jsme skoro nepustili za půlku. První gól dal po Lukášově přihrávce Sapi, který přehodil vybíhajícího brankáře 1 - 0.Z další povedené akce jsme přidali druhý gól, sraženou střelu Petra dorazil do branky volný Kočka 2 - 0.Po druhém gólu jsme tradičně přestali hrát a zbytečně jsme zápas zdramatizovali. Soupeř se začal tlačit před branku a Karel musel několikrát řešit složitou situaci po standartních situacích. Po jednom nepovedeném centru nás zachránilo břevno. My jsme se nedokázali dostat do nějaké pořádné šance, a tak jsme byli rádi za konec poločasu.

Druhý poločas jsme začali pasivně a hosté nás mohli potrestat. Přímý kop ale skončil opět na břevně Karlovi branky. To nás probudilo, vyrovnali jsme hru a začali jsme si vytvářet šance. Několikrát nás zastavil praporek pomezního rozhodčího, ale jedna akce vyšla a po centru do vápna se dobře zorientoval David, který využil chybu obrany a přidal další branku 3 - 0. Od té doby jsme už zápas kontrolovali a mohli přidat další branky. Kočka si pěkně narazil míč, ale jeho střela se do branky nevešla a Petr Tomášek po Kočkově přihrávce překopl z malého vápna prázdnou branku. Svoji chybu vzápětí napravil, když vystihl rozehrávku hostující obrany, sebral míč stoperovi a dal brankáři jesle 4 - 0.Další gól měl na noze Šeny, jeho trestný kop vyrazil hostující hráč rukou mimo branku, ale rozhodčí penaltu nepískl. K tomu došlo až na konci zápasu, když už na hřišti byli oba náhradníci (brankáři). Kosák přesně našel Baču, ten se hezky uvolnil přes obránce, který ho stáhl na zem a Patrik penaltu bezpečně proměnil 5-0.V úplném závěru jsme si nechali dát zbytečný gól a pokazili jsme Karlovi čisté konto 5-1.

Sestava: Baše - Mildner, Štrajt, Šenk, Reich - Volter, Kotland (70. Kosina), Tomášek (75. Adamovič), Ličman - Sapižák, Kotek


Lhota pod Libčiny B - Libřice 2 - 2

Stále nejsme zachráněni !!!

Před zápasem jasná matematika - pokud vyhrajeme jsme zachráněni. Bohužel opět máme i s předsedou pouze 13 lidí.

Změnili jsme rozestavení, ale zápas jsme začali špatně. Nedařilo se obráncům, domácí hráči lehce přecházeli před naši branku a vytvářeli si šance. Několik šancí zazdili, ale nakonec se prosadili po rohovém kopu. Honza podběhl centr a útočník domácích pohodlně hlavou zavěsil 1 - 0. Hráli jsme dál nedůrazně a nepřesně a jen díky střelecké nemohoucnosti domácích jsme nedostali další góly. Nakonec se potvrdilo pravidlo nedáš-dostaneš. Vytvořili jsme první pořádnou akci a bylo vyrovnáno. Od Michala se dostal míč na Sapiho, ten přihrál Jasošovi a jeho střela levačkou skončila v brance 1 - 1. Vyrovnávací gól nás na chvíli probudil, ale další šanci Jasoše zlikvidoval brankář a hlavu Benyho po rohovém kopu vyrazil z brankové čáry domácí hráč. Téměř z protiútoku jsme dostali druhý gól. Při standartní situaci jsme nedůrazní před vlastní brankou, Karlovi se nepovedlo vyrazit vysoký míč za branku a ten po odrazu od břevna spadl před prázdnou branku. Tam samotný domácí hráč v klidu střílí gól 2 - 1. Tímto výsledkem končí první poločas.

Úkol do druhé půle byl jasný, obrátit výsledek. Do branky nastoupil Patrik, který vystřídal zraněného Karla. Na hřišti ale máme další čtyři hráče, kteří hrají s velkým sebezapřením. Domácí, kteří na jaře všechno prohráli, zatáhli obranu a hráli pouze na brejky. My jsme se snažili hrát kombinačně, ale nedokázali jsme naše akce zakončit. Hlavička Sapiho po Jasošově centru letí mimo branku a Davidovu slabou střelu domácí brankář chytá. Před naší brankou po dalších chybách v obraně několikrát zasahuje Patrik. Domácím ke konci zápasu rychle docházeli síly, ale my jsme stále nedokázali vytvořit gólovou akci. Největší šanci měl David, ale jeho dobrou střelu vyrazil domácí brankář na roh.V zoufalém náporu jsme nakonec dokázali vyrovnat. Z levé strany se míč dostal k Sapimu, který sám na velkém vápně prováhal možnost ke střele, ale naštěstí dokázal přihrát na Šenyho, který zkušeně přes bránícího hráče vyrovnal 2 - 2. V nastaveném čase se už nic zajímavého nestalo.

Co bychom si měli uvědomit? Stále nejsme zachráněni, musíme v jednom zápase bodovat. Hrajeme derby s Černilovem a končíme v Ohnišťanech, které hrají o postup.

Sestava: Baše (46. Adamovič) - Mildner, Štrajt, Šenk, Reich - Javůrek, Volter, Kotland, Tomášek (85. Štrajt P.) - Ličman, Sapižák


Libřice - Černilov B 1 - 2

Nad propastí !!!

V sousedském derby nám šlo o získání jistoty setrvání ve III. třídě. Náš výkon bohužel neodpovídal důležitosti situace, asi jsme si mysleli, že nám hosté body odevzdají. To se ovšem nestalo, nedokázali jsme soupeře dostat pod tlak. První branku zápasu dal David, Černilo během pěti minut vyrovnal. Poločas skončil zaslouženou remízou.

Ve druhé půlce už to byla jenom křeč, do výraznější šance jsme se nedostali, Yankeeho v brance hostů postrašil jenom David střelou do břevna. Varování v podobě tyče naší branky naše borce neprobudilo, a tak nám v 70. minutě dal Jelen branku na 1:2. Do hry se dostali i navrátilci Štěpán Handl a Michal Říha, ani jim se nepodařilo změnit průběh zápasu. Jenom ojedinělé pokusy bez střely na branku. Chyběla bojovnost a snad i chuť do hry.

Výsledkem1:2 zápas také skončil a to pro nás může mít katastrofální následky. Protože jsme body odevzdali do Černilova, je velmi pravděpodobné, že na nás připadne "Černý Petr" v podobě sestupu do IV. třídy!!!!!!!!!

Zachránit nás může pouze zázrak v podobě získání bodů na hřišti favorita z Ohnišťan.

Sestava: Adamovič - Reich, Štrajt, Šenk, Kotland - Kotek (65. Handl), Volter, Ličman, Kašpar (70. Říha) - Sapižák, Plíška


Ohnišťany - Libřice 0 - 1

III. třída zachráněna!!!

Zápas o všechno, který nás mohl poslat do IV. třídy (pokud by jsme nebodovali a ostatní vyhráli, jak se taky stalo) a domácí hráli o první místo v tabulce a možnost postupu do okresního přeboru.

Dobrou zprávou bylo, že jsme na utkání jeli v nejsilnější možné sestavě.Všichni podali maximální výkon, bojovalo se až do poslední minuty, když už bylo hodně zle tak nás podržel vynikající Patrik v brance. A byl to taky Patrik, kdo založil gólovou akci, jeho dlouhý výkop obránci domácích podcenili, Sapi toho využil a přehodil domácího brankaře 0:1.

Po změně stran domácí zvýšili tempo, víc se tlačili před naši branku, centrované míče hledali vysoké nebezpečné útočníky, naše obrana je však stíhala bránit, a znovu to jistil vynikající Patrik v brance. Ke konci zápasu domácí více otevřeli hru, měli jsme několik nebezpečných protiútoků, ale "Kocour" ani Michal Říha svoje šance neproměnili, a protože ani domácím se nepodařilo z tlaku vyrovnat, skončilo utkání naším překvapivým vítězstvím 0:1.

Chtěl bych poděkovat všem za výborný týmový a bojovný výkon, zisk důležitých bodů, které pro nás mají cenu zlata. Nemusíme se tak ohlížet na ostatní výsledky a máme jistotu setrvání ve III. třídě vlastním přičiněním!!!!!!!

A zvlášť bych chtěl poděkovat za podporu našim fanouškům, kteří neváhali, i když naše šance na zisk bodů byly jen hodně teoretické, přijeli nás podpořit i na hřiště nejvzdálenějšího soupeře - děkujeme!!!!

Sestava: Adamovič - Mildner, Štrajt, Šenk, Reich (84. Kašpar) - Javůrek (67. Říha), Volter, Kotland, Plíška (58. Kotek) - Ličman, Sapižák

STŘELCI:

Sapižák Vladimír     10

Tomášek Petr           9

Volter David             6

Ličman Petr              4

Kunc Roman             4

Plíška Jan                  4

Kotland Lukáš           3

Kotek Jan                  2

Mildner Jiří                 1

Zapadlo Tomáš          1

Adamovi Patrik           1

Javůrek Jan                1

Šenk Martin                 1

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky