Sezóna 2010/2011

III. TŘÍDA - 11. místo

1. Lovčice "A"             26   20   4   2  80:21    64

2. Sendražice             26   17    6   3  79:36   57

3. N. Bydžov "C"        26   15    6   5  68:51    51

4. Kobylice "B"          26   13    5   8  62:47   44

5. Urbanice                26    9    6   11  43:51    33 

6. Malš. Lhota "A"     26    9    6   11  43:47   33

7. Skřivany                 26    9    4   13  42:49   31

8. Černilov "B"           26    8    7    11  38:54   31

9. Ohnišťany              26    8    5   13  51:68   29

10. Lhota p. L. "B"     26    7    7    12  52:53  28

11. Slavia Libřice     26    7    7   12  43:52  28

12. Nové Město         26    8    4   14   43:61   28 

13. Starý Bydžov       26    8    3   15   42:61   27

14. Dobřenice            26    8    2   16   38:73  26

 

Zápasy v sezóně:

Urbanice - Libřice 2 : 1

Ztráta bodu v poslední minutě

Na zápas dorazilo pouze 13 hráčů a tak nebylo možné moc vymýšlet sestavu. Domácí, o kterých se mluví jako o kandidátovi na postup, byli na první zápas natěšení a už 45 minut před začátkem se poctivě rozcvičovali.

Zápas začal opatrně, hrálo se hlavně ve středu hřiště. Domácí měli více ze hry, ale nám se dařilo zachytávat jejich útočné pokusy. Výjimkou byla pěkná střela, která zazvonila na břevně naší branky. Postupně jsme se dostávali do hry a zahrozili jsme brejkovými pokusy přes Dana, ale ani on branku nedal. Do kabin se šlo za bezgólového stavu. Druhý poločas jsme začali aktivně a po několika útočných pokusech jsme předvedli pěknou akci zakončenou gólem. Dan utekl po křídle, nacentroval před prázdnou branku a Ota Šmída vstřelil první branku v dresu Libřic 0-1 . Bohužel, než jsme se stačili zkoncentrovat tak hned z rozehrávky domácí vyrovnali. Po pěkné přihrávce za obranu prošel domácí hráč před branku a skóroval 1-1. Začalo se hrát útočně z obou stran, my jsme měli několik šancí na zvýšení skóre, ale ani šance dva na brankáře ( Jasoš a Dan ) gólem neskončila. V posledních dvaceti minutách jsme odpadli fyzicky a domácí stále více tlačili jak ze hry tak ze standardních situací, které jsme jim vytvářeli. Když už to vypadalo, že remízu udržíme tak z poslední akce domácí rozhodli. Ztratili jsme zbytečně na útočné polovině míč, domácí hráč prošel nikým neatakován až před velké vápno a jeho přízemní centr uklidil do branky dvoumetrový útočník ,který si udělal prostor na zakončení 2-1.

Ztratili jsme zbytečně vlastními chybami a neproměňováním šancí bod.

V našem dresu si odbyli premiéru Honza Šlor v brance a Ota Šmída v záloze a určitě nezklamali.

Sestava: Šlor - Handl, Štrajt, Roubal, Kotland, Mildner, Ličman, Šmída, Javůrek, Starzinski (46.Reich), D. Pleskot

Lhota p. Libčany - Libřice 2 : 2

Po výborném začátku jsme byli rádi za bod

Druhý zápas jsme začali se dvěma změnami v sestavě. Domácí tým proti nám hraje pokaždé v jiné sestavě a i letos nastoupili pro nás neznámí hráči. První šanci měli hned na začátku domácí, ale Yankee v brance samostatný nájezd zlikvidoval. Z protiútoku jsme udeřili, po rohovém kopu se míč dostal k Lukášovi a ten po pěkném uvolnění vystřelil přesně k tyči a domácí brankář se ani nehnul 0-1 .Domácí se ještě nestačili vzpamatovat a po dlouhém výkopu se do brejku dostal Dan, nacentroval před branku a Plech uklidil balón do protipohybu gólmana 0-2 .Tak rychlý začátek překvapil ale i nás, mysleli jsme, že je rozhodnuto a přestali jsme hrát a pouze jsme odkopávali balóny. Domácí hráči přidali a najednou to před naší brankou hořelo. Několik šancí zazdili domácí sami, něco chytil Yankee a když jsme si nedali říct udeřilo - odražený balón napálil domácí stoper doprostřed brány, míč zaplachtil a překvapil Yankeeho 1-2 . Je nutno říct, že pro nás byl tento výsledek vynikající, za první poločas jsme mohli dostat pět branek.

Druhou půli jsme začali laxně, bez pohybu a pořádnou akci jsme nevymysleli. Domácí tým hrál stylem všechno do nohy a to nám dělalo obrovské problémy , nestíhali jsme a byli všude pozdě. Po naší chybě prošel domácí útočník podél postranní a brankové čáry přes dva naše obránce a Rubén ho ve vápně fauloval - penalta. Střelou k tyči domácí vyrovnali 2-2 . My jsme se začali víc než hře věnovat debatám s rozhodčím, ale výsledkem byly jen žluté karty za kecy. Nutno dodat, že rozhodčí neodpískal jasnou penaltu proti domácím za ruku ve vápně po střele Oty. Do konce zápasu jsme si vytvořili pouze dva náznaky šancí, ale finální přihrávka nevycházela. Na konci utkání nám bod zachránil skvělým zákrokem Yankee, který chytil jasný gól po naší další chybě ve vápně.

Minulý týden jsme bod ztratili, ale dnes jsme se štěstím bod získali, protože domácí byli jasně lepším mužstvem.

Sestava : Šlor - Handl, Štrajt, Roubal, Kotland, Javůrek (55.Mildner), Ličman (60.Reich), Šmída, Fabián, Plíška (80.Starzinski), D. Pleskot

Libřice - Dobřenice 2 : 2

Špatný výkon na výhru nestačil

Před prvním domácím zápasem řešíme opět problém s počtem lidí, sešlo se nás pouze 13.

Začalo se opatrně z obou stran ,ale první chybu jsme vyrobili my a soupeř jde do vedení. Na půlce jsme špatně sehráli aut a po ztrátě míče prošel hostující útočník po lajně, odcentroval do vápna, kde míč odvrátil Beny. Bohužel přímo na nohu dalšího volného hráče soupeře, ten vystřelil přesně k tyči a Dobřenice vedou 0 : 1. Gól nás probudil a začali jsme se tlačit před branku, ale vyrovnání přišlo až po rohovém kopu Bači. Dan zakončoval střelou a hostující obránce podržel míč v náruči - penalta. Dan poslal brankáře na druhou stranu a s přehledem vyrovnal 1:1. Od té doby jsme jasně lepší, ale opět pálíme jednu šanci za druhou (Dan, Jasoš,Fába), Jasoš dokonce překopl prázdnou branku z malého vápna !!! Nakonec jsme se dočkali po rychlém brejku do rozhozené obrany hostů. Dan utekl přes půl hřiště a nacentroval před branku na Jasoše a ten se konečně trefil 2:1. Bohužel další góly jsme nepřidali a to nás nakonec mrzelo.

Druhý poločas jsme začali špatně, nekoncentrovaně, jsme úplně mimo hru. Dostáváme se pod tlak a jen odkopáváme balóny bez nějaké útočné snahy. Chtělo by to střídat, ale bohužel není jak, jediné střídání jsme vyčerpali při zranění Fáby v první půli !!! Začínáme vyrábět chyby a tak se do akce dostává stále víc Yankee. Po rohovém kopu Dobřenic ale udeřilo - špatně odehraný míč z přední tyče, kde máme dva hráče a gólmana se dostane na penaltu a hostující hráč s pomocí naší teče trefuje k tyči 2:2. Další laciný gól, který jsme soupeři připravili. Od té doby jsme horším týmem, soupeřovi útočníci si s naší obranou dělají co chtějí a jen díky Yankeemu a nepřesné koncovce hostů držíme remízu. Naše snaha končí před vápnem nepřesnými přihrávkami a jedinou tutovou gólovku zazdil Saša, který stejně jako v první půli Jasoš překopl ze tří metrů prázdnou branku Dobřenic !!!. Jako tradičně na konci už nestačíme fyzicky a tak je závěrečný hvizd vysvobozením.

Sestava : Šlor - Mildner, Štrajt, Reich, Roubal, Fabián(35.Homoláč), Ličman, Šmída, Starzinski (85.Plíška), Javůrek, Pleskot

Sendražice - Libřice 5 : 0

Debakl s prvním týmem soutěže

Na zápas s vedoucím mužstvem soutěže jsme nastoupili v brance s Munzarem. Hned v první minutě po centru Dana hlavičkuje Jasoš z malého vápna, ale domácí gólman vyráží na roh. Hrajeme poměrně aktivně, ale do koncovky se stále dostáváme velmi složitě. Domácí hrozí hlavně nakopávanými míči na útočnou dvojici, ale obrana zatím drží. Na druhé straně má šanci Bača, ale jeho hlavička nekončí v brance a následný závar ukončí Jasoš střelou nad branku. Zahrozili také domácí a po sérii několika standartek máme co dělat, abychom udrželi čisté konto. Těsně před přestávkou zbytečně fauluje Štěpán a domácí kopou penaltu - bez problémů 1:0.

Druhý poločas začínáme špatně, domácí nás tlačí a my jsme asi ještě v kabině. Se štěstím odvracíme útočné pokusy a zvýšenou aktivitou vyrovnáváme hru. Dostali jsme se do několika šancí, ale nic nám tam nespadne, chybí důraz i trochu štěstí. Domácím se rozehrál střed zálohy a my zastavujeme jejich útoky jen za cenu faulů. Po jednom žlutém faulu Honzy si míč postavil domácí střelec a přesně "do víka" 2:0. Od té chvíle jsme úplně mimo hru a domácí si s námi dělají co chtějí. Další chyba ve středu hřiště , sólo a gól až do kuchyně 3:0. Za chvíli po autu další chyba v obraně, centr před branku a tam volný hráč domácích 4:0. Vrchol zoufalství jsme předvedli nakonec, Alex hraje krátkou malou domů a domácí zvyšují na 5:0. Naše hra už nemá hlavu ani patu, všichni čekají na konec zápasu. Dnešní zápas jenom potvrdil, že takhle není možné pokračovat a musí se mnoho věcí v týmu změnit .

Sestava: Munzar - Mildner, Štrajt, Handl, Roubal, Javůrek, Kotland, Šmída, Homoláč(60.Reich), Ličman, Pleskot

Libřice - Malšova Lhota 5 : 1

Zasloužená výhra

Po debaklu v Sendražicích jsme potřebovali vyhrát a uklidnit vyhrocenou situaci Za pochodu jsme rozšířili kádr a poprvé jsme měli na střídání víc než dva hráče.

Zápas jsme začali aktivně, ale první šanci měli hosté. Po rohovém kopu a zmatku v našem vápně se štěstím srážíme střelu volného útočníka hostí. V 10.minutě se při srážce tří hráčů zranil Beny ( 14 stehů na hlavě) a nastoupil Saša. To nás probudilo a už hrajeme tak jak máme. Velký problém nám ale dělá ofsajd systém, který hraje soupeř a naše akce končí zvednutým praporkem. Když jsme pochopili jak na to byl z toho gól. Po Danově úniku a centru z levé strany může Bača dávat hlavou ale je postrčen obráncem. Naštěstí za ním nabíhá Saša a míč dotlačí do sítě 1-0. Za chvíli po další Danově akci Bača sám před brankářem míří mimo. Hrajeme poměrně útočně, dostáváme se přes ofsajdovou past ale hosté stále hrozí rychlými protiútoky a Kamil musí být ve střehu.

Do druhého poločasu hosté vystřídali v útoku a je nutné přiznat, že nám tím docela pomohli. Přestali napadat a obrana měla víc času na rozehrávku. Dostali jsme se ke hře přes zálohu a dokázali rychle za sebou proměnit šance. Oťas přesně vysunul Baču a ten ze samostatného úniku se štěstím zvyšuje na 2-0. Za chvíli další akce, Dan našel Lukáše a ten přesně k tyči 3-0. Hosté jsou rozhádaní a dostávají další góly. Akce jak přes kopírák a Dan umístil k druhé tyči 4 - 0 . Další samostatný únik po přihrávce Oty proměnil "Kocour", klička brankáři a do prázdné kasy 5-0. V tu chvíli jsme přestali hrát a čekali až bude konec. Hosté ale hráli až do konce a tak si nakonec Kamil docela zachytal. Po naší zbytečné chybě v rozehrávce vstřelili po rychlé akci čestný úspěch 5-1. Ve finále ještě Saša netrefil z malého vápna prázdnou branku a míč cinknul do tyče a Dan nedal penaltu, když trefil stejnou tyč. Zlepšený výkon celého týmu přinesl zasloužené tři body , čekání na první vítězství je u konce.

Sestava : Munzar - Mildner (15. Starzinski), Štrajt, Handl, Roubal,Reich, Homoláč (70. Kotek), Šmída, Kotland, Pleskot, Ličman (70.Gajdoš)

Skřivany - Libřice 0 : 4

První výhra venku

Do Skřivan jsme přijeli, stejně jako ke každému venkovnímu zápasu, s minimálním počtem hráčů a vypadalo to, že se bude opakovat jarní trapas, kdy nám domácí dali " trojku".

Do branky se postavil Yankee, Štěpán brousil levou zálohu a v sestavě se poprvé objevil Márty. Domácí začali opatrně a hráli pouze dlouhé nakopávané míče na střed. Tam je bez problémů sbírali Lukáš a Márty a tak jsme celkem klidně kontrolovali hru. Pokud jsme hráli po zemi tak jsme si vypracovali šance, které domácí odvraceli s vypětím všech sil nebo si pomohli faulem V první půli jsme kopali tři trestné kopy z vápna a jeden se ujal, Dan pěkně obstřelil zeď a vedli jsme 0 - 1. Domácí nebyli schopni reagovat a tak jsme hráli převážně na jejich polovině. Další šance nevyužili Dan, Michal a Lukáš.

Začátek druhé půle jsme tradičně "prochrápali" a domácí se začali dostávat víc do hry. Naštěstí po trestném kopu Dana hlavičkoval Márty a po chybě domácího gólmana jsme vedli 0-2. Od té doby jsme začali hrát zodpovědně a domácí jsme v některých chvílích doslova školili. Důkazem byl třetí gól a kombinace Dana a Oťase, kterou ocenili i domácí fanoušci 0-3 . Domácí se začali hádat a bylo jasné, že body jsou naše. V závěru je ještě jednou dorazil Oťas pěknou střelou přes celou bránu a korunoval tak svůj výborný výkon 0-4 . Na poslední minuty nastoupil do hry i náhradní brankář a předseda oddílu, jediní naši náhradníci!!. Zápas se nám povedl, výborně zahrála trojice Dan, Oťas, Lukáš a ostatní hráči je podpořili dobrým výkonem, Yankee vychytal první čisté konto v libřickém dresu.

Sestava : Šlor - Mildner, Štrajt, Roubal, Novák, Reich, Kotland, Šmída, Handl, Pleskot (85.Štrajt P.), Ličman (85.Zoček)

Nový Bydžov C - Libřice 1:1

Zbytečně ztracené body

Ve vyrovnaném a bojovném utkání se zrodila zcela spravedlivá remíza.

Do Chudonic jsme přijeli bez našeho "tréni" a tak sestavu vymyslel předseda. Na příšerném drňáku jsme začali velice dobře a za deset minut mohlo být rozhodnuto. Bohužel všechny tři tutové šance jsme zahodili a to nás nakonec mrzelo. Nejdřív Lukáš sám před brankářem střílel vysoko nad, střelu Dana stihli zablokovat obránci a šance Oťase skončila střelou do brankáře. Domácí vůbec nevěděli co mají hrát. Po rohovém kopu střelu Dana vykopl z brankové čáry obránce. A od té doby jsme přestali hrát po zemi a hra se začala přesouvat před naši branku. Domácí měli nebezpečné standardní situace, rohy jsme odvraceli se štěstím a trestné kopy vyřešil Yankee. Nakopávané míče nám dělali velké problémy, nedokázali jsme odvrátit míč z první a dostali jsme tak domácí do hry. Když už to vypadalo, že poločas skončí bez branek, pomohli nám domácí. Špatnou rozehrávku brankáře a stopera vystihl Dan a s přehledem zavěsil 0-1.

Po přestávce domácí zlepšili ofsajd systém, my jsme bohužel začali hrát systém "všechno na Dana" a tak šancí výrazně ubylo. Hrálo se převážně od vápna k vápnu. Hru rozhýbal až rozhodčí, který odpískal nesmyslný nepřímý kop v našem vápně. Ten jsme ubránili a po následném centru chytil domácí útočník míč ve hřišti rukou a po druhé žluté kartě šel ven. Všechno nám hrálo do karet a stejně jsme toho nedokázali využít!!! Domácí hráli na jednoho!!! útočníka a naše obrana ho nedokázala ubránit. Vzadu jsme hráli laxně, nedůrazně a domácí najednou byli lepším týmem. My jsme se nedokázali dostat do nějaké šance, naše snaha končila většinou zdvihnutým praporkem pomezního rozhodčího a nepomohla ani střídaní. Neprobudila nás ani střela do tyče a tak udeřilo. Po dalším nakopnutém míči unikl domácí útočník po křídle a my jsme horko těžko odvraceli na roh. Ten domácí zahráli "do ohně" a Yankeemu vysoký míč vypadl přesně na nohu domácího hráče, který si věděl rady 1-1. Na druhé straně mohl rozhodnout Ota , který šel sám na branku po perfektní Alexově přihrávce, ale zbytečně nahrával Kočkovi do ofsajdu a gól neplatil. A protože se neujala ani šance Dana byli jsme nakonec rádi za remízu. Při posledním rohovém kopu domácích nebylo ke gólu daleko. Bod z Chudonic po několika letech je úspěch, ale vlastní neschopností využít tutové šance a laxní hrou v obraně jsme se připravili o výhru.

Sestava Libřic: Šlor - Mildner, Štrajt, Roubal, Handl - Reich (75. Kotek), Šmída, Kotland, Pleskot - Ličman, Homoláč (85. Starzinsky).

Libřice - Kobylice 2 : 0

Prodloužení vítězné série

Proti druhému týmu soutěže jsme nastoupili ve stejné sestavě jako ve Skřivanech i když někteří hráči nebyli zdravotně úplně v pořádku.

Od začátku se hrálo opatrně a nepřesně z obou stran. Naše akce končily nepřesnou finální přihrávkou nebo zbrklým zakončením z velké dálky a soupeř čekal na standardní situace. První dobrou šanci "zazdil" po Lukášově pasu Dan, který běžel sám na branku, ale vystřelil slabě a nepřesně. Další dobrou střelu z 25-ti metrů vyslal Alex, ale brankář hostí vyrazil na roh. Potom se předvedli i hosté a sérii rohových kopů jsme odvraceli se štěstím. Naši nejlepší akci prvního poločasu po kombinaci Lukáše a Dana zakončoval po přesné Danově přihrávce Štěpán, ale sám před brankářem mířil vedle branky. První poločas tak skončil bez branek.

Po přestávce jsme přidali na tempu, lépe jsme se pohybovali a vytvářeli si i šance. Hosté hráli stále stejně, pozorně bránili a čekali na rychlý protiútok, ale naše obrana si dokázala poradit.

První branka padla po pěkné spolupráci Oťase a Dana-narazili si balón, Dan odcentroval a Ota s přehledem zavěsil 1 - 0. Zvýšili jsme tlak a vytvářeli si standardní situace, ale trefit branku byl pro nás problém. Naštěstí Ota s Danem byli v dobré pohodě a po jejich další akci se do Danova centru položil na zadní tyči Štěpán a gólman neměl šanci 2 - 0 . Od té doby jsme začali "bláznit", každý chtěl útočit a dát gól a soupeř začal zlobit. Útoky do otevřené obrany byly velice nebezpečné a Yankee musel být ve střehu. Po jedné akci jsme vykopávali míč z prázdné branky. Naštěstí nás to probudilo a konec zápasu jsme odehráli převážně před brankou Kobylic, ale střely a šance Oťase, Dana a střídajícího "Kocoura" brankou neskončily a diváci mohli jen zklamaně vydechnout.

Po špatném startu do sezóny jsme dokázali vyhrát třetí zápas za sebou a v tabulce poskočili ze 13.místa do horní poloviny. Potvrdíme zlepšenou formu příští týden v Chudonicích, kde se nám tradičně nedaří?

Sestava : Šlor - Mildner, Štrajt, Roubal, Novák, Reich (70.Javůrek), Kotland, Šmída, Handl, Ličman (65.Kotek), Pleskot

Domácí ostuda !!!

Libřice - Starý Bydžov 2:3

.Začátek zápasu byl takovým oboustranným oťukáváním , co kdo soupeři dovolí.

Postupně jsme měli mírnou převahu a v 8. minutě běžel Dan sám na brankáře hostí, bohužel nedal . A platilo nedáš - dostaneš , z protiútoku šel soupeř do vedení, lehký oblouček jindy "skvělý " Munzar hodně podcenil a bylo to 0:1 . Na naše hráče dosedla nervozita, hosté nás zatlačili před naše pokutové území a když už se zdálo, že budeme z nejhoršího venku, přišla další velká chyba. Alex zahrával malou domů na vlastní branku, Kamil však vůbec netrefil míč a ten se dokutálel až do branky - 0:2 . Jsme zralí na ručník, v 12. minutě 0:2 na domácím hřišti jsme posledních 7 let neprohrávali. Hosté trochu polevili a nám se z ojedinělé akce podařilo v 26. minutě snížit, když Štěpán na levém křídle obehrál svého protihráče naznačil centr a zkušeně to poslal přímo na branku 1:2 . V 33 minutě bylo dokonce vyrovnáno, Dan unikl připravené ofsajdové pasti a vyrovnal na 2:2. Bohužel byl při této brance brutálně dohrán obráncem hostí a musel být vystřídán. Do konce poločasu to byl více boj než fotbal a skóre zůstalo 2:2.

Tréňa o přestávce musel hodně zvýšit hlas, bohužel to nemělo žádný efekt. Hosté na nás nastoupili hned a opět jsme nestačili. Navíc hned v 55 minutě přišlo další zaváhání v rozehrávce, z rychlého protiútoku po levém křídle se hosté dostali ke střele, jindy "skvělý Munzar " nepříliš tvrdou střelu pouze vyrazil přímo na kopačku útočníka hostí a bylo 2:3 Jsme naprosto zoufalí a dopředu těžce pasivní, naše pokusy končí před pokutovým územím. Hostům to vyhovuje, nikam se netlačí. Nejsme schopni vytvořit pořádnou akci, bojíme se hrát, jsme schovaní a tak míč je stále na naší polovině.

Ani střídání ani přesuny hráčů nijak neoživilo naši hru , nikomu se nedaří. Brankáře hostí jsme v druhé půli téměř neohrozili Nepomohlo ani mocné povzbuzování našich věrných tifosi. Soupeř s přehledem kontroluje hru a nepustil nás do žádného závěrečného tlaku. Měl větší vůli po vítězství , byl lepší a také si zaslouženě odvezl všechny body .

V příštím zápase se budeme muset hodně zlepšit , přidat na bojovnosti a pohybu, chtít hrát a vyhrát.

.

Sestava Libřic: Munzar - Mildner, Štrajt, Roubal, Novák - Handl, Šmída, Kotland, Reich - Pleskot (35. Kotek), Ličman (70. Homoláč)

Bez šance

Lovčice - Libřice 4:1

Tradiční utkání v Lovčicích - na hřišti 11 hráčů a na lavičce náhradníků jsou pouze brankaři !!!!!!!!!!!!

Domácí nás trochu podcenili , začátek utkání byl vyrovnaný a podařilo se nám z rychlého brejku jít do vedení, když si "Kočka" po pěkném pasu poradil s domácí obranou a střelou k tyči otevřel skóre - 0:1. Postupem času jsme se však stáhli do obrany a soupeř zvýšil tlak, ve 25. minutě krásnou střelu domácího obránce zastavilo břevno. O pět minut později se již domácí radovali, po autu odražený míč vrátil do sítě Volejník - 1:1 . Bohužel se nám hra dopředu vůbec nedaří, chybujeme v rozehrávce. A soupeř toho využívá , v 35. minutě vstřelil druhou branku domácích Koubek- 2:1 . Tímto stavem také poločas skončil.

Po přestávce už drželi otěže utkání ve svých rukách domácí, nepustili nás do žádné vážnější šance. Naše hra je chaotická , chybujeme v rozehrávce a to nás stojí hodně sil. Bojíme se hrát, jsme schovaní. Soupeř ovládá hru a chvílemi jsme pouze v rolích statistů. Domácí brankař se v druhém poločase musel hodně nudit, protože jsme jeho branku téměř neohrozili. Ke konci zápasu se také projevil nedostatek fyzické kondice na naší straně, nestíháme , opět děláme školácké chyby a soupeř je trestá. V posledních minutách dostáváme dva slepené góly po fatálních chybách a od "bůra" nás zachránila jen píšťalka rozhodčího, který ukončil zápas. (a naši tragédii.) Bohužel jsme soupeři zisk 3 bodů hodně ulehčili a zcela zaslouženě prohráli. Na naší straně opět chyběla bojovnost a chuť do hry. Takhle se o body nehraje .

.

Sestava Libřic: Munzar - Mildner,Štrajt, Roubal, Novák (76. Zoček) - Reich, Šmída, Kotland, Kotek (87.Šlor) - Ličman, Javůrek.

Prohrané derby

Libřice - Černilov B 0 - 1

Na zápas se dostavilo na naše poměry dost lidí a tak jsme měli dokonce čtyři náhradníky !!

Začali jsme dobře a hned z rozehrávky jsme se dostali před branku Černilova, ale nedokázali jsme zakončit. Od té doby se hrálo převážně "od vápna k vápnu" a víc než pěkné fotbalové akce byly k vidění tvrdé osobní souboje. Hru neuklidnil ani rozhodčí, který pískal tragicky na obě strany. My jsme se ve hře dopředu zmohli pouze na pár náznaků šancí, ale finální přihrávka neexistovala a tak si obrana v pohodě poradila. Nepomohly ani standartky, branku jsme netrefili. Hráči Černilova, kteří byli výrazně mladší a pohyblivější, několikrát zahrozili z brejků, ale i naše obrana byla pozorná a střely z dálky pochytal Yankee.

Do největší šance se dostali hosté na konci prvního poločasu, Yankeemu vypadl míč z rukavic, ale dokázal skokem pod nohy útočníka srazit míč na roh.

Druhý poločas nepřinesl žádnou změnu, hrálo se dál bez vyložených šancí na obou stranách. Naše největší šance přišla po standardní situaci, ale střela Alexe mířila do břevna. Černilov stále častěji útočil přes nejlepšího hráče Honzu Hrubého a my jsme ho dokázali zastavovat jen fauly. Naštěstí standartky rozehrávali hosté velmi špatně a jejich střely končily mimo branku. My jsme se zmohli pouze na hlavičku Štěpána po rohovém kopu, ale ta letí přímo doprostřed branky a Dan místo přihrávky na Baču zkouší zakončit sám a bez úspěchu. Málo na to, že hrajeme doma!!Ani střídání naši hru neoživilo a tak to vypadalo na remízový zápas.

To bychom ale museli pohlídat standardní situace. Jako tradičně bráníme "jen jako" a to nás opět stojí body !! Rohový kop po sporném rozhodnutí rozhodčího letí přímo na hlavu Honzy Hrubého, který stojí sám před brankou a nemůže nedat 0-1. Od té doby nejsme schopni už nic vymyslet a je to jen křeč, hosté v pohodě brání vedení. V poslední minutě se Dan prodral až k brance, ale jeho zpětnou přihrávku sráží obránce na roh.

Zápas moc fotbalové krásy nepobral, slušela by mu remíza. Bohužel za prohru si můžeme sami, protože jediný gól jsme soupeři doslova darovali.

Sestava: Šlor - Mildner, Štrajt, Roubal, Novák (65.Kotek), Javůrek (80. Říha), Kotland, Šmída, Handl, Ličman, Pleskot

Zbytečná prohra

Ohnišťany - Libřice 1:0

Vyrovnaný zápas se šancemi na obou stranách rozhodla trefa z pokutového kopu.

Co napsat k zápasu ?

Nastřelili jsme tři tyče, dvakrát jsme netrefili prázdnou branku z malého vápna, domácí gólman vytáhl pár dobrých zákroků, některé nadějné akce jsme nedokázali zakončit , rozhodčí odpustil domácím penaltu a v závěru jsme nevyužili ani hru proti deseti. Bohužel ve hře dozadu jsme hořeli a tak domácí nastřelili tyč a břevno, rozhodčí jim neuznal regulérní gól, penaltový zákrok také neviděl, vykopávali jsme míč z prázdné branky a dost toho zachránil Yankee.

Nakonec zápas rozhodla penalta, když po centru do vápna Honza přidržel domácího hráče a dal tak možnost rozhodčímu kompenzovat neuznaný gól.

První zápas o sestup jsme nezvládli. Ani změna sestavy nevedla k zisku tří bodů a zlepšení hry. Opět jsme vyrobili mnoho chyb v obraně a v útoku nevyužili ani ty nejvyloženější šance. Přizpůsobíme se hře soupeře a podle toho většinou naše hra vypadá, je bez nápadu, chaotická ,nedá se na to dívat. Když se nedaří fotbalově měl by tým alespoň bojovat na doraz, ale ani to není bohužel vidět.

.

Sestava Libřic: Šlor - Mildner, Štrajt, Roubal, Reich (75. Gajdoš) - Kotek, Šmída, Kotland (68. Novák), Pleskot - Ličman, Javůrek.

Další boj o body pro udržení soutěže

Libřice - Nové Město 3:3

Utkání bylo plné zvratů, domácí vedli 1:0, hosté otočili na 1:2,
domácí pak na 3:2 a v poslední vteřině se hostům podařilo vyrovnat.

Domácí trenér postavil to nejlepší co má momentálně k dispozici a na střídačce mu zůstal pouze veterán Gajdoš a útočník Kotek. Je škoda, že mužstvu nepomůže v těžké pozici více hráčů.

Domácí tým odchází v poločase do kabin s vedením 1:0, když se prosadil Roubal. Bohužel ve druhém poločasu děláme spoustu zbytečných chyb a soupeř nejdříve vyrovnává na 1:1. Nakopnutý balón do křídla zpracuje útočník hostů a postupuje na Kotlíka, ten bohužel k údivu všech přítomných podklouzne, brankář Libřic vyběhne/nevyběhne a hosté mají z malého vápna už jednoduchou práci. Oba týmy hrají pouze nakopávané balóny k vápnu soupeře a zálohy prakticky neexistují. Rozestavení na obou stranách je pouze brankář-obrana-útok. Dalšímu gólu v síti domácích Libřic předcházel faul před velkým vápnem. Všichni vědí, že mají šikovného levonohého stopera a přesto mu dáme šanci skórovat! Náš brankář hlídkuje na lajně a snaží se balón sledovat u země přes nohy zdi. Hráč Nového Města zakroutí balón do levé šibenice na stranu vedle zdi ke by měl být brankář = není a je to 1:2. Máme několik šancí na srovnání, ale bohužel aktivně hrající Dan Pleskot nohou a Oťas hlavou nedokáží skórovat. Největší šanci zahodil Bača! Brankář Nového Města vyrazil střelu na malé vápno a Bača prudkou ranou přestřelil branku!!! Jak říká předseda: "to by dal i prasopes"!!! Svůj díl dobré práce odvádí Jasoš a předkládá dobré centry do vápna, ale buď je tam málo hráčů Libřic nebo centry nedokáže zakončit. Jako pravou posilou se ukáže Oťas, když po chybě obrany hostů se zkušeně prosadí v akci 1 na 1 a podél brankáře srovnává na 2:2. Potvrdil tak, že je opravdovou posilou pro tým. Pro zranění musí střídat Bača a Kočka nepřinesl na hřiště vůbec žádné oživení. Domácím se daří nakopávat balóny na kraje hřiště kde operují Handl a Jasoš. Hlavně Jasoš je dnes na hřišti hodně vidět, bohužel jeho centry nedokážeme využít ke vstřelení gólu. Přestáváme stíhat a pro zastavení hostů musíme dělat fauly. Po jednom z nich před vápnem Libřic napravuje domácí brankář své předchozí zaváhání a tentokrát se dobře postaví vedle zdi a vytáhne dobře kopnutý trestný kop na roh. Obě obrany jsou pod neustálím tlakem soupeře a sil na konci zápasu je stále méně. Útočníci na obou stranách nepodrží balón a díky díře v záloze nemají s kým kombinovat. Jednu z dobrých akcí domácích opět táhne Jasoš a jeho velmi dobrý centr zkušeně uklidí Štěpán na zadní klacek a brankář hostů jen kouká jak balón krásně letí - 3:2 pro domácí. Krásná fotbalová akce. Na konci zápasu už nemáme síly a necháme soupeři až příliš volného místa. Necháme soupeře kombinovat a jsme od hráčů strašně daleko. Těsně před koncem necháme hosty odcentrovat a Honza z pozice volného hráče na postu stopera skáče na tři hráče hostů - srovnáno na 3:3. Hned po gólu píská rozhodčí Jirka ze Stěžer konec utkání!!! Dle domácích fans o 5-8 minut před koncem řádné hrací doby!!! Navíc gólu předcházelo ofsajdové postavení, které mával poctivák předseda, ale bohužel rozhodčí ignoroval!!!

Sestavy - Libřice: Zoček - Mildner, Štrajt, Kotland, Reich - Javůrek, Roubal, Šmída, Handl - Ličman (65. Kotek), Pleskot.

Dobrý vstup do jarní části

Libřice - Lhota p. Libčany B 3 - 1

Před prvním mistrovským zápasem řešil "tréňa" problém s hráči a tak nakonec sedělo v kabině 12 lidí. Před důležitým zápasem to moc klidu nepřidalo.

Začátek nepřinesl nic zajímavého, hráli jsme nervózně a ztráceli jsme hodně lehkých míčů. Soupeř přijel hrát na remízu a tak se před branku dostával jen po trestných kopech, které zahrával velice nebezpečně. Naše snaha končila nepřesnou finální přihrávkou a za celý poločas jsme si nevypracovali gólovou šanci.

Po přestávce jsme zlepšili pohyb i přihrávky a začalo se hrát víc před brankou Lhoty. První gól padl z penalty po faulu na "Sapiho". Předcházela tomu střela Dana na zadní tyč , míč doběhl "Kašpi" vrátil přesně do vápna Sapimu a ten byl po kličce podražen. Penaltu proměnil Dan 1 - 0. Od té doby jsme si vytvořili další šance, ale Dan, Sapi ani Roman Kunc gól nedali.

Lhota nic na své hře nezměnila a hrála pořád stejně, ale její rohové kopy byly velice nepříjemné a Yankee měl plné ruce práce. Druhý gól vstřelil po pěkné individuální akci Roman Kunc, když si položil obránce i brankáře a zavěsil 2-0. V další šanci byl Dan, ale rozhodčí neměl odvahu pískat další penaltu. Třetí gól připravil Bača pro Sapiho perfektní přihrávkou před odkrytou branku a Sapi s přehledem 3-0.

Od té doby jsme polevili v koncentraci i nasazení a tak se posledních deset minut hrálo před naší brankou. Po sérii rohů jsme neuhlídali útočníka hostů a ten hlavou snížil 3-1.

V poslední minutě jsme vzadu vyrobili chybu, ale Yankee včasným vyběhnutím zachránil.

Získali jsme zaslouženě důležité tři body , v celém zápase jsme byli lepší než soupeř. V základní sestavě nastoupili všichni tři noví hráči Kašpar, Sapižák a Kunc a svým výkonem rozhodně nezklamali.

Šlor - Mildner, Štrajt, Reich, Kotland, Kašpar, Ličman, Sapižák, Šmída, Pleskot (85.Plíška), Kunc (76.Kotek)

Špatný výkon na body nestačil

Dobřenice - Libřice 1 - 0

Zápas v Dobřenicích ovlivnil silný vítr. V prvním poločase jsme hráli po větru my, ale nedokázali jsme toho využít. Třicet minut jsme sice hráli na polovině domácích, ale kromě jedné šance, kterou zlikvidoval domácí brankář, jsme nevymysleli nic. Situace řešíme obráceně, když máme střílet tak přihráváme a když máme přihrát tak střílíme. Naše střelecké pokusy končí mimo branku a kombinace vzhledem ke kvalitě hřiště a našeho neumění neexistuje. Před koncem poločasu se ukázali domácí a Kamil v brance má dost práce. Nejdříve vyrazil "trestňák" a potom zlikvidoval samostatný nájezd domácího útočníka po špatném odkopu od naší branky.

Po přestávce se karta otočila, po větru hráli domácí a byli nebezpečnější než my. Naše hra nestála za nic, dopředu jsme se dostávali jen ojediněle a v obraně jsme chybovali. Jen díky nemohoucnosti domácích hráčů se hrálo stále bez gólů. Naši největší šanci nevyužil Ota, když po přetaženém rohu netrefil odkrytou branku. Bylo jasné, že zápas rozhodne jeden gól. Ten jsme nakonec dostali my, když po několika nepovedených odkopech domácí z autu využili chybu naší obrany. Honza i Štěpán se vysunuli na jednoho hráče, ten je prohodil a úplně volný domácí útočník nedal Kamilovi šanci 1-0. Otevřeli jsme hru a snažili se vyrovnat. Bohužel jsme se nedokázali dostat do zakončení a tak kromě pár skrumáží z naší snahy nebylo nic a domácí výhru ubránili.

Za dnešní výkon bez pohybu a bojovnosti jsme si body nezasloužili.

Munzar - Mildner, Štrajt, Reich (70. Hejlek), Kotland, Kašpar (75.Kotek), Ličman, Šmída, Handl, Pleskot, Sapižák

¨

Cenná remíza

Libřice - Sendražice 2 - 2

Sobotní zápas s favoritem ze Sendražic - krásné počasí, dobré hřiště, hodně lidí a 16 hráčů v domácí kabině !!!

Hosté od začátku dokazovali, že na špici nejsou náhodou. Hráli rychle, dobře kombinovali a často zakončovali. Jen díky Kamilovi v brance a nepřesné koncovce hostů nebylo za dvacet minut po zápase. Hrálo se na jednu branku a po sérii rohových a trestných kopů jsme dostali gól , když se nám nepodařilo odkopnout míč z velkého vápna a ze skrumáže hostující hráč skóruje 0-1. Za chvíli dostáváme druhý gól, centr necháme ve vápně zpracovat Šubjakovi a ten si ví rady 0-2. Vypadalo to na debakl. Naštěstí po rychlých gólech Sendražice polevili a domácí se dostali do hry. V obraně hostí to několikrát zaskřípalo, ale zakončit se nám nepodařilo. Branku jsme dali z penalty, když po zmatku před brankou hostí fauluje obránce Sapiho a Dan s přehledem proměňuje 1-2. Do konce prvního poločasu jsou aktivnější hosté, ale skóre se už nemění.

Druhý poločas začíná stejně jako první, Sendražice mají tlak, ale Kamil výbornými zákroky drží tým ve hře. Nám se podařil rychlý protiútok, Lukáš dlouhým míčem našel Otu, ten si narazil s Romanem a vystřelil, Kosina míč pouze vyrazil před sebe a dobíhající Lukáš Kašpar vyrovnal 2-2. Několik dalších minut to vypadalo, že dokážeme vyrovnat hru. Několik centrů před branku Kosina chytne a největší šance Romana končí faulem ve vápně, ale rozhodčí druhou penaltu proti favoritovi nepískne. Nutno dodat, že za chvíli stejnou situaci na druhé straně nechá také bez povšimnutí. Posledních 15 minut hrajeme pod velkým tlakem a bráníme se jen díky výborným Kamilovým zákrokům, dobře postaveným tyčím a velkému štěstí. Přidali jsme pár tvrdších zákroků, ale hosté naštěstí standardní situace zahrávají špatně. Závěrečný hvizd rozhodčího byl pro naše hráče vysvobozením.

Soupeř byl herně lepší, měl víc šancí, ale naše mužstvo bojovalo a měli jsme i štěstí. V minulých letech jsme měli problém s mužstvy, která jen nakopávají a bojují, dnes nám takový způsob hry pomohl k bodu. Výkonem nad ostatní vyčnívali Kamil, Lukáš a Dan.

Sestava Libřic: Munzar - Mildner, Štrajt, Handl, Kotland - Kašpar (64. Reich), Sapižák, Šmída, Ličman - Kunc (80. Javůrek), Pleskot (84. Kotek).

PROPADÁK !!!!!!!!

Malšova Lhota - Libřice 5 - 2

Vydřená remíza po bojovném výkonu z minulé soboty nad týmem z čela tabulky nám dávala naději na bodový zisk i v utkání s Malšovou Lhotou.

A začali jsme velice dobře, už ve druhé minutě po akci z levé strany našel Dan "Jasánka" a ten lišácky otevřel skóre utkání - 0:1 . Domácí tým rychlá branka docela zaskočila a to nám hrálo do karet. Hru jsme kontrolovali a spokojenost byla i na straně našich fanoušků, kterých v pěkném počasí dorazila velká skupina.

První varování od domácích přišlo ve 22. minutě, kdy nebezpečnou střelu z dálky Kamil " kontroloval" tak, že orazítkovala tyč a následoval závar před naší brankou, naštěstí bez následků. A z protiútoku po levé straně následoval trestný kop, gólman domácích pouze vyráží a pan "Kotón" bezpečně uklízí do branky - 0:2 . Ve 25. minutě vedeme na hřišti soupeře 0:2, máme zkušený tým, domácí jsou otřeseni, budeme hru kontrolovat . Jenže opak je pravdou. Naši borci se bojí hrát a soupeř toho využívá. V 30. minutě po autu na polovině hřiště z dálky napřáhl Soukup a jeho pěkná střela skončila v naší brance - 1:2 . Jsme zmatení a rozhození, nevíme co máme hrát a děláme chyby. Průnik domácího útočníka zastavuje před vápnem za cenu žluté karty Honza a následuje trestný kop. A to je špatné. Ještě horší je to , že střela prošla zdí a skončila v brance - 2:2 .

Během 5-ti. minut jsme ztratili dvoubrankové vedení, naštěstí do poločasu už se nic závažného nestalo. O přestávce měl "tréňa" promluvu k hráčům, na vlastní žádost odstoupil Kamil a nahradil ho Honza Šlor. Bohužel ani vstup do druhé půle nám nevyšel a již po dvou minutách jsme dostali branku, když se z uctivé vzdálenosti trefil pod horní tyč domácí kanonýr Budínský - 3:2 .

Rychlý nástup nás doslova uzemnil . Od této chvíle domácí kontrolují hru, my nejsme schopní nic vymyslet. Naše hra je zmatená , všude jsme pozdě a soupeř nás přehrává ve všech směrech. Děláme velké chyby , nenahrajeme si dvě přihrávky. A aby toho nebylo málo, znovu udeřilo do naší branky Po závaru před brankou se Beny snažil odkopnout míč, netrefil ho však správně a ten skončil v naší síti - 4:2 . Do konce utkání jsme vybojovali pouze několik náznaků a rohových kopů ,ohrožení pro domácí znamenala pouze Bačova střela, kterou gólman výborně zlikvidoval. V samém závěru domácí bohužel dovršili "bůra". Tvrdým způsobem domácí Budínský "přehrál" Benyho a uzavřel účet utkání na 5:2 . Bohužel jsme ztratili dobře rozehrané utkání a značně jsme si zkomplikovali už tak složitou situaci ve hře o sestup.

Sestava: Munzar / 46.Šlor/, Mildner, Štrajt, Handl, Kotland, Šmída, Kašpar, Sapižák, Javůrek, Ličman, Pleskot

Vydřená výhra

Libřice - Skřivany 1:0

Ve vyrovnaném utkání domácí 3 body doslova vydřeli.

Po minulém propadáku v Malšově Lhotě jsme do utkání nastupovali s velkým respektem , "tréňa" měl k dispozici jenom 13 hráčů! Přesto jsme měli výborný nástup do utkání, po rychlé rozehrávce se dostal Dan do první gólové šance už v 15 sekundě, bohužel netrefil přesně. Soupeře jsme tím trochu zaskočili, chvíli nevěděl kudy kam. V naší hře je však velmi mnoho nepřesností a tím si přiděláváme starosti. Postupně se hra vyrovnává , hosté se dostávají na dostřel, po zmatku v našem velkém vápně "skvělý Munzar" v 15. minutě předvádí první ze svých super zákroků a chytá jasnou gólovku hostujícího Bužíka. Naše hra je neurovnaná, někteří hráči se bojí hrát a raději si ani neřeknou o přihrávku, necháváme soupeři dost místa a času na zpracování míče. Několik nebezpečných centů do naší šestnáctky vyřešil opět "skvělý Munzar" a dal tak zapomenout na svůj poněkud "mdlý " výkon z Malšovy Lhoty. Ani hosté však nejsou neomylní, také chybují a tím se hra vyrovnává. Dostáváme se postupně i do šancí, mezi 20.a 30. minutou máme jasné gólové šance , "Jasánka" a "Sapiho" však zastavuje pouze ochranná síť za brankou. Do konce poločasu se pak odehrává celkem vyrovnaný souboj, produktivita je na obou stranách nulová a do kabin se odchází za stavu 0:0.

Po dlouhé poradě v kabině nastupujeme překvapivě beze změny sestavy do druhého poločasu. Pokračuje celkem vyrovnaná hra, naši borci mají snahu a bojují, brankař hostů se ale moc obávat nemusí, přímá a nebezpečná střela na jeho branku neletí. Naopak naše obrana má problémy s centrovanými míči do velkého vápna, několikrát to tam nebezpečně propadlo. Po jedné takové situaci vyzkoušel pozornost Kamila "střelec Beny", když namířil svůj odkop proti vlastní brance, tentokrát naštěstí bez následků. Postupně se dostáváme více na polovinu soupeře, snažíme se , vybojujeme i nějakou standartní situaci. Bohužel to pro nás v poslední době není až taková výhoda, z jedné takové naší "povedené" mají hosté velmi nebezpečný protiútok. Jediná branka zápasu se zrodila v 73. minutě. Po akce na levé straně Dan centroval před branku, brankař však míč neudržel "pan Kotón" byl ve správný čas na správném místě a dokázal míč dostat do branky - 1:0 . Soupeř se nevzdává, přeskupil svoje řady a snaží se o vyrovnání. Naši borci brání ze všech sil a dostávají se i do protiútoků. Je jen škoda, že za příznivého stavu si náš zkušený tým nedokáže více takticky podržet míč na polovině soupeře a odlehčit tím přetížené obraně - stále se snažíme všechno směřovat na branku, ztratíme míč a dáváme ho "zadarmo" soupeři . Po jedné takové ztrátě mají hosté 5 minut před koncem zápasu největší šanci na vyrovnání, náhradní gólman Kněžourek z pozice levého útočníka zkoušel "mazácky" překvapit Kamila, ten je ovšem v dobré pohodě a opět nás podržel. Zápas končí vydřeným vítězstvím 1:0 . Všichni hráči si zaslouží pochvalu , dnes předvedli vůli po vítězství a velkou bojovnost a proto zaslouženě vyhráli. Doufám, že podobně bojovný výkon předvedou i v dalších zápasech.

Fakta - branka: Kotland, ŽK 1:1, ČK 0:0, PK 0:0, poločas 0:0,
diváci: 80, rozhodčí Morávek.

Sestava Libřic: Munzar - Mildner, Štrajt, Reich, Handl - Kašpar, Kotland, Ličman, Javůrek (76. Kotek) - Pleskot, Sapižák.

.

Důležité 3 body

Starý Bydžov - Libřice 0:2

Po nevydařeném domácím zápase s týmem Chudonic je naše situace už dost zoufalá , navíc pro vážné zdravotní potíže vypadl ze sestavy kapitán Bača. Takže utkání ve Starém Bydžově přidělalo "tréňovi" další vrásky na čele. Začátek byl opatrný, nikdo nechtěl udělat chybu. Domácí se přesto brzy dostali do šance , nebezpečně hlavičkovali naštěstí jenom do břevna. I naši borci však měli možnost skórovat, po "Sapiho" centru "Jasánek" hlavou jen těsně minul branku. Postupně se hra vyrovnala , domácí hrozili zejména ze standartek, "Yankee" ale naštěstí moc zasahovat nemusel. Stále děláme velké chyby v rozehrávce, nedaří se nám nahrávka na 3 metry a proto si přiděláváme spoustu starostí. Ani domácí na tom nejsou o moc lépe, také chybují a tím nám dávají možnost pohrozit, střely Štěpána a Oty končí mimo branku. V 32 minutě po pěkné akci z pravé strany Dan našel Otu, ten obehrál i brankaře a vstřelil branku, bohužel místní pomezní rozhodčí viděl "jasný ofsajd" a proto se skóre neměnilo. Na druhé straně bylo proti naší brance odpískáno několik trestných kopů, ty skončili také mimo branku a tak poločas skončil 0:0 . Do druhého poločasu jsme nastoupili bez změny sestavy ( na lavičce byl připraven pouze 1 náhradník) , s odhodláním uhrát na soupeřově hřišti body, protože tady by to mohlo dopadnout. Již v 49. minutě se to přiblížilo, po zmatku u šestnáctky domácích se k míči dostal "Štěpán", zkušeně obehrál dva bránící hráče a krásnou střelou křížem na zadní tyč nás poslal do vedení - 1:0. Nutno přiznat, že to bylo první co se mu v tomto zápase povedlo, protože zatím měl velké problémy s "barvocitem". Je vidět, že když to "nejde" a bojuje se, tak se výsledek dostaví. Celý tým si zaslouží pochvalu za velkou bojovnost, všichni naši borci "jezdili naplno" . A měli jsme i další možnosti, dokonce jsme dali další gól, "Jasánek " výbornou přihrávkou našel "Benyho" a ten trefil přesně k tyči. (té správné branky). Jenomže opět zaúřadoval "nejlepší hráč domácích" - pomezní rozhodčí, který viděl znovu další "jasný ofsajd" . Že se skutečně "zmýlil" uznali dokonce i místní diváci. Škoda . Tréninkové manko našich borců se postupem času začalo projevovat a někteří toho měli "plné kecky" . Nejsilněji se o střídání hlásil "Plech" Tréňa mu řekl, ať dá gól a potom bude vystřídán . Tak ho dal. V 67. minutě tedy hlavou posunul na Dana, ten obešel domácího hráče , odcentroval a "Plech" ve složité pozici dal hlavou na 0:2 . Unaveného střelce na hrotu vystřídal Michal Reich , zanedlouho se sám dostal do slibné pozice, ke střele však nenašel dost odvahy a slabou přihrávku na Dana zlikvidoval brankař. Soupeř se snažil dostat nás pod tlak, zejména ze standartních situací, kterých bylo docela dost. Ale jedinou nebezpečnou střelu Yankee zlikvidoval. Do slibné situace se ještě dostal "Beny" , také zvolil přihrávku a také z toho nic nebylo . Utkání skončilo zaslouženou výhrou našich borců, celý zápas "odjezdili" a měli větší vůli po vítězství. Doufám, že stejný výkon a bojovnost předvedou i v dalších zápasech.

.

Libřice: Šlor - Mildner, Štrajt J., Handl, Kašpar - Javůrek, Šmída, Kotland, Pleskot - Plíška (80. Reich), Sapižák.

Opět bez bodu

Libřice - Nový Bydžov C 1 - 2

V domácím zápase jsme potřebovali urvat tři body abychom se udrželi nad propastí. Bohužel po tragickém výkonu jsme opět prohráli.

Soupeř byl od začátku lepší v prostředku hřiště, ale nám se dařilo dlouhými přihrávkami na Dana hrozit z brejků. Několik nebezpečných akcí jsme ubránili a z jednoho brejku jsme se prosadili - Dan zatáhl míč, vrátil zpátky Sapimu a ten sám před brankou nezaváhal 1 - 0. Od té doby jsme si vytvořili ještě další šance, ale Sapi dvakrát zaváhal a tak udeřilo na druhé straně. Hosté zahrávali nebezpečné standartky, které obrana s vypětím všech sil odvracela. Nakonec se po nepovedeném odkopu míč dostal k volnému hráči ve vápně, ten měl dost času na otočku i střelu a je vyrovnáno 1 - 1. Od té doby jsme začali hrát na náhodu, nic pořádného jsme nevymysleli. Soupeř hrál v klidu svoji hru, přesně a rychle kombinoval a poločas se tak dohrával na naší polovině. Druhý poločas se nepovedl. Soupeř nás do ničeho nepustil, nevytvořili jsme si žádnou šanci ze hry ani ze standartky. Stále víc jsme se museli bránit dobře hrajícím hostům a Kamil měl plné ruce a nohy práce. Druhý gól jsme dostali po centru z levé strany , míč se odrazil od břevna přesně na hlavu dobíhajícího útočníka a ten do prázdné branky nezaváhal 1 - 2. Naše hra se dostala do absolutní křeče. Dopředu jsme už jen nakopávali, ale souboje jsme prohrávali. Nedokázali jsme využít ani vyloučení hostujícího hráče a nakonec byl vyloučen také Kočka za dvě žluté karty. Těsně před koncem po zmatku před brankářem hostí překopl Bača prázdnou branku a byl po zápase.

Sestavy - Libřice: Munzar - Mildner, Štrajt, Handl, Kašpar - Reich (75. Plíška), Šmída, Kotland, Ličman - Pleskot, Sapižák (58.Kotek).

Tradiční nedělní prohra

Kobylice - Libřice 4 - 1

Pokračovali jsme v tradici a nedělní zápas jsme prohráli. Z první akce nám domácí dali gól-po centru z levé strany a zmatku před brankou domácí hráč v klidu doráží do prázdné 1-0. Naštěstí se nám rychle podařilo vyrovnat po pěkné akci- Bača přesně našel Dana ten odcentroval před branku a Sapi sám před brankářem nezaváhal 1-1. Hrálo se útočně, ale střelci na obou stranách nedokázali proměnit žádnou šanci. Domácím jsme ke gólu pomohli špatnou rozehrávkou, těžká přihrávka, ztráta míče a centr z levé strany ,brankář špatně vyběhl a domácí útočník do prázdné branky 2-1. Do konce poločasu jsme se snažili vyrovnat, ale i když jsme hráli po větru nedokázali jsme přesně vystřelit nebo zakončit.

Druhý poločas byl z naší strany horší. Začali nám docházet síly a tak jsme spoléhali spíš na náhodu nebo individuální akci než nějakou kombinaci. Domácí se ani nemuseli snažit a opět jsme jim pomohli, po rohovém kopu jsme špatně rozebrali hráče a nejmenší hráč domácích nám dal gól hlavou 3-1. Naše ojedinělé útočné pokusy v pohodě domácí obrana pohlídala a střely z dálky končí mimo branku . Naše špatná hra dozadu vyvrcholila čtvrtým gólem domácích, hráč vzal na půlce míč ,doběhl nerušeně až před velké vápno a vypálil přímo do šibenice 4-1. Od té doby jsme úplně vypadli ze hry a čekali až rozhodčí ukončí naše trápení.

S domácím mužstvem se určitě dal uhrát lepší výsledek, ale naše trapná hra směrem dozadu na nic lepšího nestačila .

Sestava: Šlor, Mildner, Štrajt, Handl. Kotland, Šmída, Javůrek, Kašpar, Ličman, Sapižák, Pleskot /Kotek/

Zlatý bod

Libřice - Lovčice 2:2

Do zápasu proti prvnímu týmu tabulky jsme šli ve stejné sestavě jako ve Starém Bydžově, ale na lavičce byli tři náhradníci !! Soupeř hrál od začátku dobře v útoku, ale v jeho obraně byly mezery. První gól jsme dostali po standardní situaci-dlouhý aut dolétl k volnému útočníkovi soupeře, ten od brankové čáry vrátil pod sebe a na malém vápně další hráč Lovčic nezaváhal 0 - 1. My jsme dokázali odpovědět šancí Štěpána, ale jeho střela v pádu skončila na břevně. Od té doby se hra vyrovnala, ale nedokázali jsme se dostat do koncovky. Na druhé straně po závaru před naší brankou jsme dostali z jasného ofsajdu druhý gól a vypadalo to dost bídně 0 - 2. Nesložili jsme se a do poločasu měl Plech po rohovém kopu na hlavě gól, ale brankář hostí jeho střelu vyrazil. Druhý poločas jsme začali dobře, soupeř nás nechával hrát a hlídal si vedení. Tlačili jsme se před branku hlavně dlouhými nákopy, ale přesné zakončení chybělo. Pomohl nám až šťastný gól z rohu, Sapi rozehrál krátký roh na Lukáše Kašpara a jeho nepovedený centr skončil v bráně za překvapeným hostujícím gólmanem 1 - 2. Hosté znervózněli, začali se hádat a zápas se taky trochu přitvrdil v osobních soubojích. Začali jsme se tlačit za vyrovnáním a nakonec se nám to podařilo, Sapiho přetažený roh vrátil Kotón před branku, Dan dokázal odcentrovat a Plech byl na správném místě 2 - 2. Při této situaci se hlavou srazili Plech a obránce hostí a zápas pro ně skončil. Lovčice po vyrovnávacím gólu přitlačili, přibylo standardních situací a rohů a tak Yankee musel několikrát zasahovat. Po rohovém kopu před naší brankou skončil zápas i pro Kotóna a s rozbitou hlavou odjel do nemocnice. Bez Lukáše jsme už neměli sílu na hru dopředu a tak jsme se soustředili na udržení remízy.

Získali jsme bod s prvním týmem tabulky - vzhledem k ostatním výsledkům a rozlosování dvojnásobně důležitý.

Libřice: Šlor - Mildner, Štrajt J., Handl, Kašpar - Javůrek, Šmída, Kotland /75. Reich/, Pleskot - Plíška (65. Kotek), Sapižák.

Nerozhodné derby

Černilov B - Libřice 2:2

Na derby jsme se opět nesešli, z nouze musel nastoupit v základu Fába, který půl roku nehrál kvůli zranění a na lavičce byli do hřiště Kamil, Kočka a předseda !!!.

Od začátku se hrálo opatrně, my jsme se nikam netlačili a domácí hráli nervózně a nepřesně, pro diváky nic moc zápas. Domácí hnal dopředu nestárnoucí Imlauf a jeho nebezpečnou střelu Yankee vyrazil a poradil si i s další střelou když stoper prošel až před vápno a tvrdě vystřelil.

Naše první pořádná akce skončila gólem- Sapi vyslal kolmici mezi obránce a Oťas sám proti brankáři nezaváhal a dal přesně k tyči 0-1. Další náš brejk do otevřené obrany zastavil praporkem domácí pomezní rozhodčí.

Po přestávce domácí zařadili vyšší rychlost a naše obrana nevěděla kam dřív skočit a Yankee musel vytáhnout pár super zákroků. I přes to jsme dokázali vstřelit branku - Jasánek vybojoval míč, posunul na Dana, ten zatáhl a vrátil míč pod sebe a Sapi sám před prázdnou brankou zavěsil 0-2. Mysleli jsme si, že je rozhodnuto, ale domácí začali hrát vabank a vyšlo jim to. Po rohovém kopu dostali balón do skrumáže před naší brankou a odrazem od Michala vstřelili kontaktní gól 1-2. My jsme fyzicky odpadli a když neskončila gólem naše poslední šance a Dan křižnou střelou minul branku, hrálo se pouze na naši branku. Zoufale jsme se bránili, měli jsme i štěstí, ale těsně před koncem po další standardní situaci a centru do vápna domácí dotlačili míč podruhé do naší branky 2-2.

Ze zápasu máme pouze bod i když rozehraný byl velice dobře, bohužel úzký kádr a špatná fyzická kondice na výrazně mladší domácí tým nestačila a tři pořádné akce za zápas nestačí.

Libřice: Šlor - Mildner, Štrajt J., Reich, Fabián (87. Kotek) - Javůrek, Šmída, Plíška, Pleskot - Sapižák, Ličman, (88. Štrajt P.)

Šťastná výhra

Libřice - Ohnišťany 2:1

Po nepovedeném zápase v Černilově, kde jsme ztratily vedení 5 minut před koncem zápasu, nás čekal další zápas o přežití. Po delší době měl "tréňa" v kabině celkem 15 hráčů a mohl postavit to nejlepší, co v současné době má k dispozici Soupeř z Ohnišťan ,byl v tabulce o bod před námi, přijel s početnou skupinou svých příznivců a hlavně s kanonýrem P. Šoltysem , který potvrdil střelecké schopnosti už v 8. minutě a přesnou hlavičkou poslal hosty do vedení - 0:1. I nadále byl tento borec největší hrozbou pro naši obranu a především pro Kamila v brance. Naše hra je značně nepřesná a sami si vytváříme problémy. Přitom soupeř taky dělá chyby a toho jsme dokázali využít ve 20. minutě, kdy po rychlé akci z levé strany vyrovnal "Jasánek" - 1:1. Po vyrovnání jsme (stejně jako minulý týden v Černilově po góle na 0:2) přestali hrát a více ze hry měl soupeř. A dostal se do několika nebezpečných akcí, ve 33. minutě dokonce hostující útočník obehrál dva naše obránce, obešel i Kamila a střílel do prázdné branky, z brankové čáry však dokázal vykopnout míč Honza. Na druhé straně se dostal do dobré střelecké pozice kapitán Bača, jeho pokus ale skončil daleko na poli. Do poločasu už se skóre neměnilo - 1:1. Začátek druhé půlky je oboustranně opatrný, nikdo nechce udělat chybu. Poločasová remíza více nahrává hostům, před utkáním by jim bod stačil. V posledním kole doma hostí Dobřenice a že se v Ohnišťanech hraje těžko jsme si vyzkoušeli na vlastní kůži už v podzimní části. My ale potřebujeme vyhrát, poslední utkání nás čeká v Novém Městě a tam se nám moc nedaří. Přesto je to soupeř, kdo je aktivnější a dostává se více do šancí. Dvakrát nás výborným zákrokem zachránil "skvělý Munzar" v brance, dvě tutové šance hosté trestuhodně zahodili. My jsme ve druhém poločase měli jen několik náznaků, Dan trefil pěknou střelou pouze tyč. Z našich nepřesností těží soupeř, po našich standartních situacích chybujeme a jsou z toho nebezpečné protiútoky. Jeden takový protiútok zastavil Honza , na poslední chvíli předvedl ukázkový bodyček a byl hodně rád, že dostal jenom žlutou kartu. Projevuje se naše tréninkové manko a posledních 15 minut už většina našich borců jede na "dluh" . To, že nestíháme přináší další chyby, naši krajní obránci dnes opravdu nemají svůj den, a tak patnáct minut před koncem vyrobili super hrubku a hostující útočník měl před sebou znovu prázdnou branku, bezmocného Kamila opět zastoupil Honza a dokázal dnes již podruhé vykopnout míč z branky. Na situaci reagoval "tréňa" střídáním, které se později ukázalo jako klíčové. Na hřiště poslal čerstvého Michala Reicha. Ten se nejprve na pravé záloze trochu rozkoukával, aby pak pár minut před koncem přesným centrem našel ve vápně "Sapiho" a ten zkušeně zakončil přesně k tyči - 2:1 .


Konec zápasu nám přinesl hodně důležité tři body. Dokázali jsme z minima vytěžit maximum, hosté sice měli více gólových šancí ale nedokázali je proměnit a tentokrát se štěstí obrátilo čelem k nám.

Pokud budeme bodovat v Novém Městě , máme zaručenou účast ve III. třídě i pro příští ročník a já pevně věřím že naši borci v posledním utkání předvedou bojovný výkon a získají body.

.

Sestavy - Libřice: Munzar - Kašpar, Štrajt, Handl, Kotland - Javůrek (75. Reich), Ličman, Sapižák, Šmída - Pleskot, Plíška.

Trapný výkon

Nové Město - Libřice 4:1

V posledním zápase nám už o nic nešlo, byli jsme zachráněni, ale za to co jsme předvedli na hřišti bychom si zasloužili spadnout do pralesa. Před zápasem plno keců jak pošleme Nové Město do "čtyřky" a nakonec jsme dostali šišku.

Od začátku jsme se bránili a z jediné pořádné akce jsme dali gól- po rychlé akci se od Štěpána dostal míč k Oťasovi a Danovi, ten nacentroval a před brankou Plech přesně zakončil 0-1.

Domácí, kteří museli vyhrát aby se zachránili, přidali a z protiútoku bylo vyrovnáno, z úhlu nachytal Kamila domácí hráč a přehodil ho 1-1. Za chvíli z trestného kopu stejný hráč prostřelil zeď a domácí vedli 2-1. Naše hra neexistovala, jen jsme se bránili.

V poločase tréňa řádil, ale nic se nezměnilo. Hrálo se jen na naši branku, rozhodli jsme se to odchodit. Další gól jsme dostali z trestného kopu, když se míč odrazil od břevna do Kamila a do branky 3 - 1. Střídali jsme brankáře, ale po rohovém kopu jsme dostali další gól a bylo po zápase 4 - 1.

Výkon, který jsme předvedli, byl tragický od prvního do posledního hráče a tak se nelze divit, že fanoušci, kteří přijeli ve velkém počtu, před koncem zápasu zmizeli a pravděpodobně na další venkovní zápasy už jezdit nebudou.

Poslední zápas byl jen černou kaňkou za celou sezónou a potvrdil, že pokud se v příští sezóně nezmění přístup hráčů sestup nás nemine.

Sestava Libřic: Munzar (62. Šlor) - Mildner (80. Reich), Štrajt, Handl, Kašpar - Plíška, Šmída, Kotland, Pleskot - Ličman (46. Kotek), Sapižák.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky